Spår kraftig vekst i Windows Phone-salget
(Bilde: Microsoft)

Spår kraftig vekst i Windows Phone-salget

Men plattformen har ennå en liten markedsandel.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Siden Microsofts mobile operativsystem Windows Phone plattformen først ble lansert i 2010 har mottakelsen vært svært blandet i de ulike markedene. I andre kvartal i år kunne IDC melde om en global nedgang i plattformens markedsandel fra 3,4 til 2,5 prosent, men samtidig øker markedsandelene i blant annet flere av de viktigste europeiske markedene.

Nå har IDC lagt frem sine ferskeste prognoser for mobilmarkedet, og selv om Windows Phone ennå ikke opplever noe markant fremgang, går plattformen betydelig lysere tider i møte om vi skal tro analysebyrået.

Vil doble markedsandelen innen få år

Ifølge IDCs beregninger vil det bli solgt til sammen 35 millioner Windows Phone-baserte telefoner innen utgangen av inneværende år. Det gir i så fall operativsystemet en markedsandel på 2,7 prosent ved årsskiftet, noe som betyr at markedsandelen vil være mer eller mindre uendret i forhold til i begynnelsen av året.

Android og iOS vil ifølge prognosene ende på markedsandeler på henholdsvis 82,3 og 13,8 prosent, som betyr 1,06 milliarder og 178 millioner solgte enheter.

Noen år frem i tid mener IDC imidlertid at bildet vi se ganske annerledes ut. I 2018 tror byrået nemlig at Windows Phone- markedsandelen vil ha økt til 5,6 prosent, altså mer enn doblet seg. I antall solgte enheter vil tallet i så fall ha hoppet fra 35 millioner til 105 millioner.

– Vanskelig å utfordre Android

Om denne spådommen slår til vil andelene til både Android og iOS altså da ha gått noe tilbake, til henholdsvis 80 og 12,8 prosent, som betyr 1,5 milliarder og 240 millioner solgte enheter.

Android vil altså fortsette å ha en svært dominerende rolle på markedet, og derfor mener IDC at det vil være vanskelig for andre aktører å konkurrere kun på pris. Byrået skriver i pressemeldingen at konkurrenter må bringe noe helt nytt til bordet dersom de skal utfordre kjempen, med mulig referanse til nettopp Windows Phone.

Når det gjelder mobilmarkedet som helhet kan IDC for øvrig melde at veksten fremdeles er sterk på verdensbasis. Byrået beregner at det totalet antallet forsendelser av mobiltelefoner vil ligge på 1,3 milliarder for hele 2014, noe som er en oppgang på solide 26,3 prosent sammenlignet med fjoråret.

Det vil snart skje store endringer på Windows Phone-plattformen:
Windows 10 skal nemlig bli felles for både PC-er, mobiltelefoner og nettbrett »

(Via WMPoweruser)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen