Neste års iPhone-modeller vil alle støtte 5G, hevder den vanligvis treffsikre analytikeren Ming-Chi Kuo.
Neste års iPhone-modeller vil alle støtte 5G, hevder den vanligvis treffsikre analytikeren Ming-Chi Kuo. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Spår 5G-støtte i alle tre iPhonene i 2020

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den velrenommerte analytikeren Ming-Chi Kuo hevder at alle tre iPhone-modellene som lanseres til neste år vil ha 5G-støtte, skriver Macrumors

Kuo spådde tidligere i år at bare to av de tre modellene ville få 5G-støtte, og at modellen som tilsvarer dagens iPhone XR ville måtte klare seg med 4G.

Tre grunner 

Nå har han altså endret mening, og peker på tre ting som årsak: 

  • Apple har skaffet seg mer ressurser til 5G-utvikling etter oppkjøpet av Intels modemavdeling. Apple vi imidlertid fortsatt bruke Qualcomm-modem i 2020-iPhonene. 
  • Prisene på Android-telefoner med 5G vil synke, og det vil gjøre at presset på de dyrere iPhone-modellene for å ha 5G vokser. Kunder vil også anse at 5G er en nødvendig funksjon i 2020. 
  • Større 5G-utvikling kan være gunstig for Apples AR-økosystem. 

Kuo spår også at iPhone vil komme til å støtte både Sub-6 GHz- og mmWave-frekvensene for 5G, mens de rimeligere Android-telefonene kun vil støtte den førstnevnte varianten. 

Sub-6 Ghz prioriterer dekning over hastighet, og vil ikke være like raskt som mmWave-frekvensene man ofte snakker om når man snakker om 5G. Disse vil hovedsaklig brukes i byer og tettbygde strøk. 

Mindre skjerm?

Kuo har tidligere spådd at neste års iPhoner vil komme i nye størrelser. Den minste modellen vil få en mindre skjerm enn tidligere (5,4 mot dagens 5,8 tommer) og den største modellen vil få større skjerm enn før (6,7 mot 6,5 tommer).

Modellen vi i dag kjenner som XR vil få den samme 6,1-tommers skjermen som før, men vil som søsknene gå over til en OLED-skjerm. Dette stemmer overens med det Digitimes meldte i april. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen