Spammerne lurer seg unna

Spamproblemet ser ut til å bare vokse i omfang. Nettstedet digi.no melder om at Telenor nå sliter med den verste spambølgen noensinne.

Den viktigste årsaken til at problemet øker såpass i omfang er såkalte botnet. Det handler om å bruke et stort nettverk av datamaskiner til å spre spam, datamaskiner som tilhører i utgangspunktet uskyldige og intetanende brukere.

En ny undersøkelse viser at spammerne legger botnet i "utydelige" domener. Forskerne Jose Nazario fra Arbor Networks og Thorsten Holz fra University of Mannheim, undersøkte trafikken til 900 såkalte "fast-flux"-domenenavn som ble brukt av botnet i løpet av de første halvåret av 2008.

Ordet "fast-flux" brukes til å beskrive stadige endringer i mapping av domenenavn som tilhører datamaskiner i samme botnettverket.

Disse stadig endringene gjør det vanskeligere å identifisere hovedtjeneren som styrer spammen, og dermed er det vanskeligere å stoppe spammen. Det gjør også at brukerne som styrer botnettene blir mer eller mindre anonyme.

Undersøkelsen avslørte blant annet at "fast-flux"-botnet var aktive fra noen få timer til noen måneder. Den viste også at domener som ble brukt, ble først registrert, men lå deretter og slumret i flere måneder.

Slike domener blir ikke bare brukt for spamming, men også for phishing-forsøk og spredning av skadelig programvare.

Les detaljene rundt undersøkelsen på honeyblog.org (PDF-fil).

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen