Spammere utnytter svineinfluensaen
Teknofil

Spammere utnytter svineinfluensaen

Svineinfluensaen har figurert høyt på avisenes forsider den siste tiden. Det har hackere fått med seg og benytter sjansen til å spre andre virus via mail.

Svineinfluerte kjendiser
Symantec har nylig kommet med sin spamrapport for mai. Denne viser at spammere og hackere følger nøye med i media, og benytter svineinfluensaen for å spre andre virus. Søppelpost med svineinfluensa som emne har økt drastisk den siste måneden. Spesielt søppelpost som handler om svineinfluensaen og kjendiser har vist seg å være populære. Spammere har sendt ut meldinger om at både Angelina Jolie, Madonna og Salma Hayek har fått svineinfluensa.

Meldingene er selvfølgelig basert på falske nyheter og om du åpner e-posten risikerer du å infisere maskinen med programvare som er langt verre enn svineinfluensaen. Flere av meldingene inneholder lenker til suspekte nettsider, mens andre inneholder PDF-filer som infiserer maskinen din med ondsinnet programvare som henter ut personlige informasjon. En spesifik mail som ble sendt ut forsøkte spille spesielt på folks nysgjerrighet. Mailen linket til en video som angivelig viste symptomer med svineinfluensaen, og det ble advart mot spesielt sterke bilder.


Symantec på sin side advarer alle mot å klikke på lenker og innhold i e-poster de mottar fra ukjente eller som virker suspekte.

Stadig større meldinger
Symantec advarer samtidig mot at søppelpost som inneholder bilder er på vei tilbake og øker stadig. De påpeker at slike e-poster ofte er store og tar opp mye plass både i folks e-postkontoer og i nettstrukturen. Dette kan i verste fall medføre at folk ikke mottar legitim e-post melder Symantec. En gjennomsnittlig spammelding ligger på 2-5 kilobyte, men det er stadig flere meldinger som kommer på over 10 kilobyte.

Også president Obama har vært svært populær blant spammere som har utnyttet den amerikanske presidenten maksimalt for å spre ondsinnet kode. Dette er kanskje ikke ovverraskende da USA fortsatt topper listen over land som sender ut søppelpost. USA står for 26 prosent av all spam som blir sendt ut. Brasil kommer på andre plass i denne noe uheldige topplisten med 10 prosent av all spam.

Her kan du lese hele Symantecs rapport.


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen