Spammere skifter taktikk

Spammere har nå funnet ut at det faktisk er mulig å benytte seg av store nettleverandørers e-post-servere til å sende e-post. Tidligere har mange såkalte spam-zombier satt opp egne mail-servere, med det resultat at de fort blir satt på en eller annen sorteliste, hos blant annet SpamHaus.

Siden spamposten nå kommer fra nettleverandører, kan ikke anti-spam-organisasjoner som SpamHaus blokkere e-post som kommer herfra, siden det også vil føre til at mange legitime brukere blir rammet. Mange eksperter frykter nå at effektiviteten til såkalt sortelisting av IP-adresser nå kommer til å falle sterkt, og at man blir nødt til å finne nye måter å bekjempe spam på.

For øyeblikket finnes det en slik trojaner i sirkulasjon, og eksperter venter at flere slike kommer til å bli tatt i bruk etterhvert. Mange av de store nettleverandørere i USA har allerede merket effekten av dette, ifølge Steve Linford, leder for SpamHaus. Vi har sett en brå stigning i mengden spam som kommer fra store nettleverandører. Nå kommer det store mengder spam fra alle de store nettleverandørenes e-post-servere, sa han i et intervju med ZDNet UK.

For å få kontroll over problemet, forslår Linford at man setter en sperre på antall mail som kan bli sendt fra ADSL-kontoer, og å få større bemanning for spam-bekjempelse hos store nettleverandører.

Mange tror nå at mengden spam-post vil stige fra 75% av all e-post i verden, til 95% av all e-post i løpet av ett år.

Kilde: ZDNet UK

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen