Spammere skal få det tøffere

Forbrukerombudet varsler tøffere kamp mot de som sender uønsket e-post (spam). Ombudet har nå bedt om en innskjerping av den norske markedsføringsloven som gir mulighet til å bøtelegge spammere på flere hundre tusen kroner.

Spam byr på mange problemer i hverdagen, alt fra å være irriterende til å føre til tapt arbeidstid. Det kan også føre til at mottaker av spam blir forsøkt svindlet.

Forbrukerombudet får inn rundt 500 saker hvert år som har med spam å gjøre. Rundt 80% av disse sakene forfølges, men kun én sak har endt med bøtelegging i 2004. Markedsføringsloven bør oppdateres, forteller forbrukerombud Bjørn Erik Thon, til Aftenposten. Loven må tilpasses bruk av Internett - der alt skjer så mye fortere enn før.

I Norge er det ikke lov å sende uønsket e-post, hverken til private adresser eller til adresser som brukes i jobbsammenheng. Dette ble endret i januar 2005 - les mer om dette hos forbrukerportalen.no. Per i dag er markedsføringsloven for snill mot de som blir funnet skyldige, mener Thon.

Kilde: aftenposten.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen