Spammere lurer nettleverandører

Spammere bruker såkalt zombie-programvare for å få andre datamaskiner til å sende spam til flest mulig. Denne zombie-programvaren blir lurt inn på datamaskinen gjennom mange ulike metoder, men ofte gjennom ormer og spyware. Infiserte datamaskiner blir så brukt til å sende e-post til en stor mengde ulike mottakere, og er ofte fjernstyrt av spammeren selv.

En ny teknikk har dukket opp i det siste, som gjør at zombie-programvaren nå sender e-posten via nettleverandøren til datamaskinen den kjører på, i stedet for å levere e-posten direkte til domenet den skal til. Dette gjør at det ser ut som om e-posten kommer fra nettleverandøren selv, og derfor er en legitim e-post. Og det gjør det mye vanskeligere å blokkere enkeltmaskiner ved hjelp av svartelister, fordi det ser ut som om e-posten kommer fra en stor nettleverandør. Ved å svarteliste en nettleverandør, vil man effektiv stoppe all e-post-trafikk fra denne, noe som kan føre til store problemer for leverandøren.

MessageLabs har nå gjennomført en undersøkelse, og har funnet at antallet spammere som benytter seg av denne teknikken er stigende. Spam som blir sendt direkte fra en vanlig datamaskin til mottaker-serveren, har falt fra 79% i til 59%, samtidig som det totale spamnivået har steget.

Antispam-organisasjonen Spamhaus har bedt nettleverandører å sette en begrensning på hvor mange e-poster bredbåndskunder skal få lov til å sende hver dag. Dette vil sette en effektiv stopper for en stor mengde av e-posten, siden det er datamaskiner som alltid står på som er hovedproblemet.

Kilde: ZDNet UK, The Register

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen