Spammer forsøkte seg på feil person

  • Endret
Tidligere skrev vi om en konto scam i England, der brukere mottok en e-post som tilsynelatende så ut som den kom fra banken deres. I e-posten ble de lurt til å gå til en falsk nettside og legge igjen kontonummer og kode.

I USA startet nettopp rettssaken mot en kvinne som skal ha forsøkt å lure til seg kredittkort opplysninger fra flere brukere via e-post. Kvinnen sendte ut en melding til 19 personer der hun utga seg for å være sikkerhetsansvarlig i AOL.

Problemet skulle være at AOL hadde problemer slik at brukerne måtte betale med kredittkort på en nettside. På den måten kunne kvinnen få tak på kredittkort nummer, utløpsdato, beløpsgrense og CCV koden.

Det eneste problemet var at en av de 19 mottakerne var en FBI-agent som til daglig er etterforsker på datasvindel. Han fattet rakst misstanke da hele e-posten og nettsiden der betalingen skulle foregå var veldig uprofesjonell. (Nettsiden var hostet av Geocities.)

Dermed var det ikke mange telefonene som skulle til før FBI hadde fått tak på avsenderen av e-posten. Det hører og til historien at kvinnen ikke erkjente seg skyldig når rettsaken mot henne startet.

Kilde: The Register

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen