Spamkongen bak lås og slå

Særdeles omfattende utsending av søppelpost førte til fire år i fengsel. Skjerpingen av dommen var i stor grad for å sende et signal til andre spammere.

47 måneder i buret
Robert Soloway har sendt ut enorme mengder søppelpost i en årrekke, og nå er han dømt for begrageri, spamming og skattesnusk. Soloway erkjente seg skyldig på alle punkter og kan nå altså se frem til en lang periode uten mailtilgang.

Saken har vakt stor medieoppmerksomhet ettersom en rekke tilsvarende saker ligger og venter i det amerikanske rettsystemet, og tidligere i år ble Jeremy James dømt til ni års fengsel for tilsvarende, men mer omfattende, forbrytelse.

Formildende omstendigheter
Soloway kunne også ha tilbrakt tilsvarende ni år i spjeldet, men advokaten klarte å få gjennomslag for at det fantes en rekke formildende omstendigheter. Han hadde aldri sendt ut noe som kunne skade andres datamaskiner, eller sendt ut noen linker til pornografisk materiale.

- Den finnes ingen andre å skylde på enn meg selv, sa Soloway til dommeren ifølge IDG.

Det er imidlertid ikke første gangen Soloway har angret for syndene sine. I 1999 ble han etterforsket for nøyaktig det samme, men flyttet til en annen delstat og gjenopptok virksomheten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen