Spamkonge inngår forlik

Alternativ tekst mangler

Ryan Pitylak var lenge en av verdens mest beryktede spammere, og på høyden av sin karriere sendte han 25 millioner spam-meldinger om dagen. Nå har han inngått forlik i søksmålet Microsoft anla mot ham, og det setter ham tilbake en million dollar, omtrent 6 millioner kroner. Pitylak var ferdigutdannet forrige måned, og må nå selge både huset sitt og bilen sin.

Pitylak, som på et tidspunkt var rangert som verdens fjerde verste spammer, har nå tatt en helomvending, og jobber nå som anti-spam-aktivist. Han har også satt opp to blogger, hvor han forteller om hvordan han jobber med å bekjempe spam-problemet.

- Jeg er glad for å kunne annonsere at jeg nå er en del av anti-spam-miljøet, og jeg har startet mitt eget internett-sikkerhetsselskap - Pitylak Security - som tilbyr mine klienter råd om systemer for å beskytte mot spam. Over tid har jeg begynt å se hvordan det var galt av meg å tenke på spam som et spill mellom katt og mus med e-post-administratorer. Nå forstår jeg hvorfor så mye innsats blir lagt ned for å forsøke å stoppe det, skriver Pitylak i sin blogg.

(Kilder: AP, Guardian Unlimited)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen