Spamhaus dømt for spamrapport

Alternativ tekst mangler

Spamhaus er en britisk organisasjon som bekjemper mot spamproblemet, og vedlikeholder en svarteliste over selskaper som bruker spam som en del av sin markedsføring. Svartelisten deles ut gratis til alle som måtte ønske det, og denne listen kan så brukes i e-postfiltre.

Spamhaus er nå av en amerikansk domstol blitt dømt til å betale 11 715 000 dollar (76 millioner kroner) bøter til det amerikanske selskapet E360insight for å ha svartelistet selskapet. I tillegg ble Spamhaus dømt til å fjerne selskapet fra svartelisten, og be om unnskyldning til selskapet, og slå fast at sjefen i E360insight ikke er en spammer.

E360insight kommer også med meget krass kritikk av Spamhaus, og beskylder organisasjonen for å drive fanatisk virksomhet. E360insight beskylder Spamhaus for å bruke trusler, ærekrenkelse og utpressing som en del av sine metode for å bekjempe spam.

Men nå nekter Spamhaus å betale boten fordi de mener dommen ikke er rettskraftig i Storbritannia hvor Spamhaus er stasjonært. En talsmann fra Spamhaus presiserer at spam er ulovig i Storbritannia.

Det er på nåværende tidspunkt ikke klart hva selskapet E360insight ønsker å foreta seg i saken videre.

(Kilde: Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen