Guide

Spam

Spam

Hvorfor får vi så mye spam?
Det er dessverre mange som anser spam som en billig måte å markedsføre produkter på, og som samtidig lukker øynene for de negative konsekvensene.

Hvordan finner spammere din e-post adresse?
Organisasjonen "Center for Democracy & Technology" (CDT) gjennomførte en test i fjor sommer for å finne ut hvor spammere henter e-post adressene ifra. Flere hundre nye e-post adresser ble opprettet, kun til bruk for denne testen. Adressene ble lagt ut på ulike steder på Internett, og 6 måneder senere ble alle svarene analysert..

Resultatet ble totalt 10.000 svar, og av disse kunne hele 8.842 (88%) meldinger defineres som spam. Det viste seg at mesteparten (97%) av spammen kom til adresser som ble lagt ut på websider. Den nest største kilden var nyhetsgrupper.

Spam-metoder
Spammere bruker forskjellige metoder, både for å finne e-post adresser, og for at spredningen av spam skal være størst mulig.

 • Roboter
  Spammere bruker spesielle programmer (roboter) for å "støvsuge" Internett for e-post adresser.

 • "Brute force Attack"
  Spammere sender meldinger til en spesifikk server og bruker adresser med alle mulige bokstav-kombinasjoner. Noen av meldingene vil "tilfeldigvis" treffe gyldige e-postadresser. Denne spam-metoden er som regel stor påkjenning for mailservere. Et aktuelt tiltakt for de som driver slike servere, er å blokkere meldinger som kommer fra enkelte domener.

 • Datavirus
  I den senere tid, har spammere tatt i bruk nye metoder. De bruker en spesiell type datavirus, trojanere, for å kidnappe datamaskiner verden rundt. Hensikten er å misbruke andres datamaskin for å øke spredning av spam, og å skjule sin identitet.

  Les mer om dette i vår sak: Er din PC blitt kidnappet?.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen