Spam-problemet løst?

En av de største plagene på Internett er uønsket e-post og virus via e-post. Nå hevder en leverandør (Jeftel) fra Storbritannia at de har funnet løsningen.

Den angivelige løsningen går ut på at brukere sender meldingene direkte til mottaker, uten at den sendes via en server. Brukerne skal laste ned en programvare (ikke gratis) og skal bruke denne til å sende hverandre e-post, uten å bruke en server som mellomledd.

Den nye tjenesten bruker Peer-to-Peer (P2P) teknologi på lignende måte som for eksempel BitTorrent. Når en server ikke er involvert vil mottaker slippe å få uønsket e-post.

Utviklerne av den nye løsningen mener sårbarheten av e-post ligger i lagringen på en server. Med den nye løsningen sendes meldingene kryptert fra bruker til bruker, men begge brukere må ha samme programvare.

Spam-spesialist Matt Sergeant fra MessageLabs, er skeptisk, blant annet fordi den nye tjenesten er begrenset til én spesifikk programvare, og fordi man med programvaren kun kan kommunisere med andre Jeftel-brukere.

Kilde: theregister.co.uk

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen