Test

Spagat Crabat

Vi kunne i fjor vår bringe nyheten om det norske selskapet Spagat og deres Crabat, en Blåtann-mottaker for TV-en. Snart ett år senere har selskapet begynt å sende de første eksemplarene av Crabat ut på markedet, og vi har fått muligheten til å leke oss med et ferdig eksemplar av den nye enheten de siste ukene.

Crabat gjør det mulig å sende bilder fra Blåtann-utstyrte mobiltelefoner og over til TV-en slik at man kan betrakte dem i full størrelse, og kan også motta musikkfiler for å spille dem av via TV-en og eventuelt stereoanlegget.

Med slike muligheter burde Crabat ha alle forutsetninger for godt salg, men fungerer enheten like bra i praksis som den gjør på papiret?

Bundel

Crabat kommer i en liten og diskret pakke, og når man pakker ut esken ser man at enheten selv heller ikke er noen særlig stor sak men derimot er på størrelse med en hvilken som helst Scart-plugg.

Imidlertid er det en liten ting som skiller Crabat fra den typiske Scart-pluggen - den kommer med en egen strømkabel for å tilføre enheten strøm. Denne må strekkes fra baksiden av TV-en og bort til nærmeste stikk-kontakt.

Foruten dette finner man et veldig enkelt og oversiktlig instruksjonsark, som går gjennom oppsettet og bruken av de forskjellige funksjonene til enheten.

For å kunne bruke Crabat kreves det at man har tilgang til en TV (eller evt en videospiller) med Scart-inngang. Dette har vært standard på alle TV-er de siste årene, og apparater i den dyrere prisklassen kommer dessuten som oftest med flere innganger - noe som kan spare deg for bryet med å måtte dra ut husets Playstation eller DVD-spiller hver gang du skal bruke Crabat.

I tillegg kreves det selvsagt også at man har en mobiltelefon med støtte for Blåtann, noe som i disse dager som regel innebærer at du eier en proff-telefon i prisklassen over 3000 kr. Den må dessuten støtte sending av filer, ved at den enten er utstyrt med 'OBEX Object Push' eller 'FTP File Transfer' - noe som gjelder så godt som alle mobiltelefoner på markedet.

Om man skal overføre musikk krever det også at man har en forholdsvis rask overføringshastighet over Blåtann, som vi kommer tilbake til senere i testen.

Spagat AS Crabat   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen