LTE skal bli lynraskt, men Telenor avventer. (Bilde: Rob Friedman / Istockphoto)

Spår treg start på 4G

Netcom vil lansere 4G, eller LTE, allerede i første halvår av 2010. Telenor har imidlertid planer om å sitte på gjerdet til 2011 eller 2012. Nettstedet Inside Telecom har sjekket ut hvorfor.

– Det vil uansett ikke finnes noe LTE-marked av betydning før 2012, sier Rolv-Erik Spilling, teknologidirektør i Telenor, til Inside Telecom

- Risikabelt

Spilling påpeker at andel 3G-telefoner i Telenors nett i dag er kun 43 prosent.

Han sier også at Telenor til tider har slitt med å levere eget kvalitetsløfte, mens de nå mener å ha tilfredsstillende kapasitet og hastighet til de fleste. Telenor mener at kapasiteten har stor viktighet, og at det derfor er risikabelt å markedsføre LTE med høye hastigheter nå.

Kan lansere 4G på kort varsel

Det ser altså ut som om Netcom ganske garantert blir først med å tilby høye hastigheter gjennom 4G i Norge. Telenor sier imidlertid at de har et pilotnett i Norge, og kan med dette på kort tid lansere LTE og møte konkurransen dersom det blir nødvendig.

Ikke nødvendig, mener Network Norway

Network Norway og Tele2 fokuserer på HSPA (ofte kalt 3,5G eller super-3G). Her skal de skru opp hastighetene, men sier hvor mye fart det kan bli snakk om. 

– Jeg kan si såpass at vi sikter høyere enn 7,2 Mbit/s, sier Tom Guldberg, samfunnskontakt i Network Norway, til Inside Telecom.

Selskapet er forberedt på å ta steget til 4G, men ser ikke på det som en nødvendighet ennå. Det finnes for få terminaler og det er ennå usikkerhet om hvor de kan bygge ut LTE med tanke på frekvenser, er argumentasjonene. 

(Kilde: Inside Telecom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen