Spår suksess for lavkost-PC-er

Asus Eee er allerede en suksess
Asus Eee er allerede en suksess

Intels Atom-prosessorer blir sterkt delaktig i det nye lavkost-PC-markedet, som høster interesse fra en rekke maskinvareprodusenter.

Asus tar et godt tak med lanseringen av 2. generasjon Eee PC, ca. en måned før overnevnte prosessor blir tilgjengelig, men det er fortsatt en Intel-prosessor som sitter under panseret.

Selv om både Acer, Asus, Dell, HP og flere på listen nok vil kjempe hardt for å få sin del av lavkost-PC-markedet, er det neppe noen tvil om hvem som uansett kommer til å vinne bak kulissene med levering av prosessorer og brikkesett – nemlig Intel.

VIA har riktignok reelle konkurrenter produkter, men neppe muskler, utviklings- eller produksjonsapparat til å ta opp kampen på dette nivået og forblir trolig en enda mer særpreget nisjeaktør med sine prosessorer.

Intel forventer at salget av billig-PC-er vil passere 100-millioner enheter innen 2011. Asus forventer på sin side å levere 10 millioner billig-maskiner i 2008 og det dobbelte i 2009.

Selv om lavkost-PC-ene først og fremst er beregnet på såkalte "nye markeder",  er det flere i bransjen som tror at disse maskinene også kan fange stor oppmerksomhet her hjemme og bli gode alternativer for de kun har enkle PC-behov.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen