Spår solid vekst i 2004

Oppgang har vel egentlig blitt spådd siden tidlig i år, men det ser nå for alvor ut til at IT-markedet igjen opplever en positiv utvikling. Gode eksempler på dette er tall fra AMD, som bare hadde et minimalt tap sammenlignet med samme periode i fjor, og Intel, som gikk med stort overskudd.

Talsmenn for Gartner Group sa tidligere denne uken at veksten er i ferd med å vende tilbake og anbefalte alle de 10 000 tilhørerne på konferransen å satse mer på trådløse nettverk, webtjenester og vekststimulerende teknologi i 2004.

I tre år har man savnet veksten man opplevde på slutten av 90-tallet der selskaper nesten ble milliardærer over natten. Ifølge Gartner skal veksten til neste år gi grunnlag for eksponensielt å tjene penger, ikke bare vedlikeholde selskapets profitt. Selskapet har meget stor tro på sikre, høyhastighets, trådløse nettverk og tror dette kommer til å prege fremtiden i stor grad. Som det også har blitt sagt de siste årene, vil behovet for webtjenester øke ytterligere - også i 2004.

Veksten i hardware-markedet forventes å bli meget god de to nærmeste årene. Grunnen til denne optimismen er trolig innførselen av mengder med ny teknologi, som skaper oppmerksom mot bransjen. Man kan eksempelvis nevne bytte av prosessorsokler, 64-bits prosessering, Serial-ATA, PCI Express og nye operativsystemer med spesiell støtte for visse prosessorer: AMD Opteron, Intel Itanium II. På toppen av det hele kan man selvsagt også nevne spennede produkter i grafikkmarkedet, der dramatikken aldri synes å ta slutt.

Innførselen av "nye" grensesnitt som Serial ATA, PCI Express, DDR-II og dette kombinert med nye prosessorer som Intel Prescott og AMD Athlon 64, har skapt en spennende inngang til 2004. Interessen for hardware har vel dermed økt, noe som blant annet har gitt utslag i økende utsalgspris på prosessorer.

Gartner spår en total vekst i teknologimarkedet på ca. 5-6 prosent til neste år.

 

(Kilder Cnet, Gartner)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen