Spår iPod-død

Da Apples MP3-spiller iPod Shuffle ble introdusert i fjor, var det mange som stusset over at den manglet de grunnleggende funksjonene som andre spillere har. Det største ankepunktet var for mange at den ikke er utstyrt med skjerm. Da vår søsterside Hardware.no testet iPod Shuffle, var skjermmangel og fraværet av ekstrafunksjoner noe av det som trakk ned. Til tross for dette har spilleren vært en suksess for Apple, som har solgt Shuffle i bøtter og spann.

Nå spår Ben Reitzes, en analytiker ved UBS Investment Research, at iPod Shuffle ligger for døden. Reitzes skriver at det ser ut til at Apple vil kutte ut Shuffle fra sitt sortiment, blant annet fordi tilgjengeligheten på minnet som brukes i spilleren har blitt bedre. I følge Apple Insider tror analytikern at Shuffle vil bli byttet ut med Nano.

Shuffle har en del likheter med etterfølgeren Nano. De er for eksempel begge to basert på fastminne, og er små. Shuffle er likevel tykkere enn Nano, som også har fargeskjerm, mulighet for ekstrautstyr via den spesielle bunnkontakten, og har større minne. Nano er på sin side bredere enn Shuffle.

Nano har blitt en av de største slagerne til Apple, og det er fortsatt vanskelig å få tak i utgaven med fire gigabyte etter julesalget. Shuffle-salget derimot, har gått i stå. Derfor spår Reitzes at Apple snart vil trekke Shuffle tilbake og heller introdusere en utgave av Nano med én gigabyte lagringsplass.

(Kilder: appleinsider.com, T3.co.uk)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen