Spår enorm økning for DVD-brennere


(Pioneers egen stue-DVD-brenner)

2004 blir ifølge mange det siste året for VHS-spilleren, som har fulgt oss i over tyve år nå. Den store hindringen til DVD-teknologien har vært at den enn så lenge kun har vært til avspilling i stuen og på PC-en, men i 2004 vil dette endre seg drastisk. Dette ifølge Pioneer, som nylig har lansert nettopp en DVD-brenner med harddisk til stuebruk.

Selskapet regner nå med en økning i DVD-salget på verdensbasis fra 4,2 millioner enheter i 2003 til 13,5 millioner i 2004 - en økning på over 200 prosent.

Behovet vil spre seg over hele verden, men den virkelig store veksten ser ut til å komme i Europa og USA - der Pioneer regner med en eksplosiv vekst på hele 400 prosent. Men selv med en eksponensiell økning som dette, kommer Japan fortsatt til å være verdens største forbuker av DVD-brennere.

Mesteparten av behovet på verdensmarkedet vil komme fra PC-verdenen, der DVD-brennere er i ferd med å ta igjen CD-RW-spillere i både pris og popularitet.

Men Pioneer setter også sin lit til at DVD-brennere med harddisk til stuebruk skal bli et "mainstream"-produkt i år. Disse enhetene vil kunne ta opp fjernsynsprogrammer til harddisk for lagring, for så å eventuelt brenne disse til DVD-plater senere.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen