Spår eksplosjon av GPS-mobiler

Alternativ tekst mangler

GPS er en av mange hete funksjoner i mobilbransjen for tiden, og stadig flere mobiler har GPS-funksjonalitet under panseret. Og flere skal det bli, i følge analytikerbyrået Berg Insight.

I følge selskapet vil 60 prosent av alle 3G-telefoner ha innebygget GPS-funksjonalitet innen 2010.

Noen land er allerede godt i gang med å implementere GPS til mobiltelefoner, som for eksempel USA, hvor lovverket krever at det skal være mulig å se koordinatene til en mobiltelefon.

Også i Japan er GPS på full fart inn i mobilbrukernes lommer. Japanerne har nemlig fulgt eksempelet fra USA og forventer å ha GPS i alle nye 3G-mobiler som selges fra og med 2007.

Her i Europa har trenden vært mer tilbakeholden foreløpig. Men skal vi tro Berg Insight, vil dette endre seg når EUs eget navigasjonssystem, Galileo, er klart til bruk. Du kan lese mer om Galileo i saken "EU vil ikke ha GPS".

For øvrig trenger du ikke å ha en innebygget GPS-mottaker i mobilen din for å kunne bruke mobilen som navigator. Det eneste du trenger er programmet Nav4All og en ekstern GPS-mottaker. Du kan lese mer om Nav4All i saken "Ukens Perle: Gratis GPS".

(Kilder: Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen