Spår eksplosjon av 3G-brukere

Alternativ tekst mangler

2007 kan se ut til å bli et godt år for verdens 3G-nett. Bransjeorganisasjonen UMTS Forum spår nemlig at antallet 3G-kunder vil runde 275 millioner innen året er omme. Bak påstanden ligger tall samlet inn av informasjonsbyrået Wireless Intelligence.

- 2006 har vært et utrolig år for 3G, og spesielt for WCDMA-standarden, sier Jean-Pierre Bienaimé, leder i UMTS Forum, til Cellular-News.

I dag finnes det til sammen rundt 150 millioner 3G-kunder, grovt fordelt på 50 millioner brukere av CDMA 2000-standarden og WCDMA- eller UMTS-standarden, skriver Cellular-News. UMTS er den 3G-standarden vi har her i Norge.

800 millioner brukere
Bienaimé tør også se enda lenger enn til slutten av 2007. Han regner med å se at WCDMA-standarden står for tre fjerdedeler av all 3G-virksomhet innen 2010. Han tror også at antallet 3G-brukere vil nå 800 millioner innen den tid.

- Vi regner med at mye av denne enorme veksten vil komme i områder som India, Kina, Øst-Europa og Latin-Amerika. Her er det et enormt potensiale for 3G, og med HSDPA vil man kunne tilby lønnsomme tale- og datatjenester i områder med lite befolkning og dårlig tilgang på PC og fastlinjer, slår Bienaimé fast.

(Kilder: Cellular-News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen