Spår butikkdød

Daglig leder i MPX, Stian Gabrielsen
Daglig leder i MPX, Stian Gabrielsen

Nettbutikken MPX har fått gjennomført det som er Norges største og mest fullstendige undersøkelse om forbrukervaner og handlemønstre på Internett gjennom analysebyrået Opinion. 2250 nordmenn over 15 år har deltatt i undersøkelsen.

Noen av funnene er ikke annet enn oppsiktsvekkende sier administrerende direktør i Opinion, Ola Gaute Aas Askheim, mens atter andre igjen er som forventet. Pris spiller mindre rolle enn vi trodde på forhånd. MPX Monitor, som er navnet på undersøkelsen, viser at det derimot er faktorer som enkelhet, trygghet og oversiktlighet som er sentrale.

Kvinnene er blitt flinkere til å handle på nett, men det er mennene som handler oftest. Kundetilfredsheten er også unormalt høy, hele 8 av 10 var svært eller ganske godt fornøyde. 9 av 10 nordmenn har handlet via nett siste året, enten det er tjenester eller varer.

Det som er mest kjøpt er ulike former for kulturopplevelser, som teaterbilletter, kinobilletter, musikk og filmer. På neste plass kommer ulike former for reiser. Begge disse ligger på snaue 80 prosent, nede på starten av 60-tallet finner vi forbrukerelektronikken. Forbrukerelektronikken er også den eneste produktgruppen som alle aldersgrupper handler.

Når det gjelder konvensjonelle butikker er ikke Aas Askheim spesielt optimistisk. Hvor ble det av alle reisebyråene som lå langs Karl Johans gate i Oslo? Eller hyllene med CD-plater i elektronikkbutikkene? Hvor ofte kjøper man billett til kinoen i luken?

Data og forbrukerelektronikk, samt klær, sko og sportsutstyr er to varegrupper på sterk fremvekst i norsk netthandel. Dermed er det nettopp slike butikker som bør finne på noe ekstra som gjør at kundene velger å handle hos nettopp dem.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen