SP2 ikke langt unna

Det amerikanske tidsskriftet PCWorld.com har testet Service Pack 2 for Windows XP, som blir trolig lansert til sommeren. Resultatet imponerer.

  • Installasjon av SP2 skal være en del raskere enn SP1.

  • Bedre støtte for trådløst nettverk med mer brukervennlig grensesnitt.

  • Brannmuren skal være sikrere og er slått på i utgangspunktet. Den skal ha både inbound og outbound skanning, funksjoner som en del tredjeparts brannmurer er kjente for. Dette betyr at når en programvare ønsker tilgang til Internett, får du en meldingsboks hvor du kan velge å gi programmet tilgang til Internett, eventuelt nekte en slik tilgang.

  • Nettleseren Internet Explorer skal være kraftig forbedret, med blant annet blokkering av popup-vinduer. Den har også en ny modul som skal gjøre det vanskeligere for spionprogrammer å installeres, uten at brukeren selv gir tillatelse til dette.

  • Outlook Express og Windows Messenger skal være sikrere. Det skal ikke være like enkelt for farlige vedlegg å installeres, uten at brukeren selv ønsker dette.

  • Oppdatering av Windows (Windows Update) skal være mer brukervennlig. Det skal være enklere å intallere kritiske patcher, etter hvert som de lanseres.

  • Ny minne-funksjon som skal forhindre såkalte "buffer overrun" feil, som gjør det enkelt å misbruke med ormer og datavirus. Dette har tidligere vært en kjent feil i Windows, og som har gjort livet for enkelt for hackere.

(Kilde: Pcworld.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen