Sense er en liten kule med spesielle egenskapet. Fås også i hvit.
Teknofil
Sense er en liten kule med spesielle egenskapet. Fås også i hvit. (Bilde: Hello )

Sover du dårlig om natta?

Da kan kanskje Hello Sense hjelpe deg.

Dersom du har søvnproblemer er du nok langt fra alene om det. De fleste vet heller ikke hva akkurat deres mangel på søvn skyldes, men nå ser redningen ut til å kunne være på trappene: Sense er en ny dings som skal hjelpe deg med å sove bedre, ifølge Digitaltrends.

Undersøker omgivelsene dine

Den lille, kulerunde dingsen kan minne om et fuglerede. Sense er en såkalt søvnmonitor, som måler hvordan du sover om natta. Dette betyr at du får informasjon om hvor mye du beveger deg, når du hadde dypest søvn og når REM-søvnen din inntraff. Kult og nyttig, kanskje?

Men, det mangler ikke på dingser som også har denne funksjonaliteten. Så hvorfor skriver vi da om Sense? Fordi denne dingsen gjør noe mer enn andre, «vanlige» søvnmonitorer.

Sleep Pill festes på puta di, og følger med i pakka.
Sleep Pill festes på puta di, og følger med i pakka.Foto: Hello/teknofil.no/montasje

Vanligvis lar man et aksellerometer måle bevegelse i senga, slik at man kan få et mønster av søvnkvaliteten. I mer avanserte tilfeller kan det gis mer informasjon, som for eksempel hjerte- og pusterytme, men stort sett har ikke dingsene målt det andre forholdet som kanskje er aller viktigst for at du skal sove godt: omgivelsene.

Digital sovepille

Appen ser grei nok ut å betjene – synd at den bare finnes til iOS, vil nok mange mene.
Appen ser grei nok ut å betjene – synd at den bare finnes til iOS, vil nok mange mene.Foto: Hello

For å bøte på denne mangelen utstyrte derfor Hello, selskapet bak Sense, den lille kula med sofistikerte lys- og lydmålere, og slang like godt også på en temperaturmåler. I tillegg måler Sense luftfuktigheten, samt støv og pollen. Dette skal gi et mer helhetlig bilde på hva som forstyrrer søvnen din, eller hvordan den kan forbedres.

Det er for øvrig verdt å merke seg at akselerometeret og gyroskopet befinner seg i en liten ekstradings de kaller Sleep pill, som du fester på puta di.

Ellers er det også greit å vite at appen der du kan lese av informasjonen fra Sense kun finnes til iOS!

Nådde målet raskt 

Den lille, kulerunde dingsen ble lagt ut på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter for få dager siden, og nådde raskt målet sitt på 100 000 dollar. I skrivende stund har den samlet inn nesten fem ganger det tallet, og det ser dermed ut til at Hello får nok å gjøre fremover.

Dersom du har skikkelig lyst på en liten Sense på nattbordet ditt kan du fortsatt skaffe deg dingsen for 99 dollar, i overkant av 600 norske kroner, dersom du støtter prosjektet på Kickstarter. Da følger det også med en Sleep Pill.

Denne løsningen ligner litt, men fokuserer mer på fargelys:
Withings går nye veier for å øke søvnkvaliteten din »

(Kilde: Digitaltrends, Thenextweb, Kickstarter)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen