Markus Adolfsen (14) er glad for at storebror Miguel satt ute halve natten for å sikre ham en Playstation 4 som kombinert bursdags- og julegave. Men uten mamma Nina Adolfsens resolutte opptreden i Obs-butikken hadde ventingen i kald nattkø vært forgjeves.
Markus Adolfsen (14) er glad for at storebror Miguel satt ute halve natten for å sikre ham en Playstation 4 som kombinert bursdags- og julegave. Men uten mamma Nina Adolfsens resolutte opptreden i Obs-butikken hadde ventingen i kald nattkø vært forgjeves. (Bilde: Gunnar Fjellengen, Smaalenenes Avis)

Sov i kø for PlayStation 4: Ble møtt av tomme hyller

De ansatte stakk av med alle maskinene selv før butikken åpnet.

  • Kommentarer (434)

Playstation 4 ble lansert fredag. Mange unge har ventet med lengsel og smerte på det nye produktet. Miguel Adolfsen fra Mysen bestemte seg for å kjøpe en Playstation 4 til sin bror, Markus (14), som kombinert bursdags- og julegave. Pris: 3.500 kroner.

Satte seg i kø

Med en telefon sjekket han ut hvor mange maskiner de ulike butikkene fikk inn. På Elkjøp fikk han vite at de hadde fått inn fire. Han dro klokka 04.00 for å stå i kø til butikkdørene ble åpnet klokka 10.00. Men da han kom fram sto det allerede fire i kø, så han forsto at han måtte prøve et annet sted.

Turen gikk til Coop Obs på Slitu for å se hvordan køen så ut der. En telefon tidligere på dagen hadde fortalt ham at Obs hadde syv maskiner til salgs.

– Jeg kom klokka 04.30 og så at det var tre som sto i kø. Jeg plasserte meg som nummer fire og ventet helt til de åpnet klokka 08.00. Nye ungdommer sluttet seg til køen utover i morgentimene. Bikkjekaldt var det, men playstation-maskinen hadde jeg bestemt meg for å få tak i, sier Mysen-gutten til Smaalenenes Avis.

Solgt til ansatte

Da dørene ble åpnet klokka 08.00, gikk de unge spent til den elektriske avdelingen. Der så de til sin forbauselse at den siste playstation-maskinen ble solgt til en ansatt.

– Beskjeden vi fikk var: «Beklager, men alle syv er solgt». Altså til butikkens egne ansatte. Kundene som hadde sittet ute hele natten fikk ingen.

Fortvilet ringte Miguel til sin mor som satte kursen for Obs.

– Jeg forlangte å få en maskin og spurte hva i all verden dette var for slags policy, sier Nina Adolfsen. Og maskin fikk hun. En av de ansatte måtte gi fra seg sin.

– Forklaringen jeg fikk var at produktet ikke var annonsert, og derfor trodde de ikke at noen visste at de fikk inn maskiner. Følgelig solgte de til ansatte før åpningstiden. Men vi hadde jo fått vite på telefon at de hadde syv maskiner til salgs. Annonsen var visstnok stanset, sier hun.

Grenseløst irriterende

Hvordan det gikk med de andre seks guttene som hadde sittet i kø halve natten, vet hun ikke. De var reist hjem.

– Det føles leit å tenke på at de ikke fikk det de hadde håpet på. Det er sjelden jeg klager på noe, men dette irriterte meg grenseløst, sier hun.

Riften etter Playstation 4 har vært enorm. Det skyldes at Norge ble tilgodesett med relativt få maskiner. Derfor valgte mange å stille seg i kø utenfor butikkene natt til fredag.

Hos familien Adolfsen er lillebror Markus strålende fornøyd. Han er sjeleglad for å ha blitt en lykkelig eier av en ettertraktet vare. Og kan sende både mamma og storbroren sin en vennlig tanke for at det lyktes.

Distributøren tar sterk avstand

Nordisk Film, som er distributør for Playstation i Norge, reagerer også på saken.

– Vi er informert om saken. Det er en trist og spesiell situasjon som er svært sjelden. Vi er derfor overrasket over at dette kan skje, og tar sterk avstand fra denne hendelsen, sier Nils Bråfelt, marketing manager i Nordisk Film til Smaalenenes Avis.

De vil nå jobbe for å finne en løsning for dem som ble rammet i saken.

Vi har tatt en titt på innsiden av de nye konsollene:
Bør du gå for Xbox One eller PlayStation 4?

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen