Test

South Park - Sesong III, IV, V og VI

South Park er historien om de fire guttene Kyle, Cartman, Stan og Kenny som lever sine liv i den lille fjellbyen South Park, i Colorado USA. Serien ble en knallsuksess fra begynnelsen av, og har siden vokst seg til å bli en av de mest populære komiseriene på amerikansk TV.

Sesong III til VI slippes nå sesongvis på DVD her i Norge, og gir oss et innblikk i utviklingen serien hadde fra å være en morsom animert komedie, til å bli en av de viktigste politiske satireseriene på fjernsyn.

Fra bra til briljant

Den tredje sesongen kan på mange måter kalles en transportetappe, et midtpunkt i forvandlingen fra en morsom kroppsfunksjonselskende komiserie til den fullverdige satireserien den senere skulle bli. Den enkle oppbyggingen av episodene og de endimensjonale karakterene begynner her å vike for økt fokus på dramaturgi, dypere karakter og et større fokus på det tidvis absurde samfunnet vi lever i.

Cartman når stadig nye høyder, her som tenåring ute av kontroll.
Cartman når stadig nye høyder, her som tenåring ute av kontroll.

Men selv om det er en transportetappe betyr ikke det at turen er kjedelig. Vi blir servert vitser og andre festlige innslag på løpende bånd, og det hele kulminerer i den smålig geniale "World Wide Recorder Concert"-episoden, der guttenes lærer, Mr. Garrison, tar et oppgjør med sin egen far fordi han ikke ble misbrukt som barn.

Samtidig som serien har fått større dybde og har blitt mer fokusert, så har Parker og Stone også klart det kunststykket å gjøre den morsommere for hver sesong som går. Sesong 4 er en hit-parade av latterbomber, og vi får se guttene prøve å tjene penger ved å ta på seg rollen som selveste Tannfeen, sette opp en musikal, danne boy band og starte sitt eget trossamfunn

Og når en ikke trodde at det lenger var mulig å overgå seg selv, smeller de til med enda morsommere episoder i sesong V og VI. Cartman når et psykopatisk høydepunkt når han får en gutt til å spise sine egne foreldre i "Scott Tenorman Must Die", og i "The Return of the Fellowship of the Ring to the Two Towers" leker guttene Ringenes Herre, men ringen er byttet ut med det som sies å være tidenes drøyeste pornofilm.

Karakterutvikling

En av hovedgrunnene til at serien klarer å holde på seerens oppmerksomhet for hver ny sesong er hvordan karakterene utvikler seg, og stadig viser nye sider av seg selv. Det er ikke de store endringene som skjer, men nok til at guttene unngår å bli kjedelige, og holder seg interessante.

Seriens kanskje mest kjente figur, Eric Cartman, når stadig nye høyder med sin kombinasjon av begjær, kunnskap og barnlig naivitet. Parker og Stone har i hans tilfelle klart kunststykket å skape en skikkelig ufyselig karakter som en likevel ikke kan noe for å heie på.

South Park - sesong 6

South Park - sesong 4

South Park - sesong 5

South Park - sesong 3

South Park - sesong 6   Les mer »

South Park - sesong 4   Les mer »

South Park - sesong 5   Les mer »

South Park - sesong 3   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen