Ut av asken fra Spaceworld Soundgarden-konkursen gjennoppstår nå Soundgarden som egen kjede.
Ut av asken fra Spaceworld Soundgarden-konkursen gjennoppstår nå Soundgarden som egen kjede. (Foto: Vegar Jansen, Tek.no)

Soundgarden gjenoppstår som egen kjede


Forrige uke ble det kjent av butikkjeden Spaceworld Soundgarden hadde begjært oppbud. Nå melder Elektronikkbransjen at et nytt selskap stiger ut av asken til det gamle.

Det nye selskapet skal hete Soundgarden.

Selskapet har fått overtatt driftsmidler og varelager fra boet etter Spaceworld Soundgarden, forteller tidligere sjef for kjeden og initiativtaker til nyetableringen av Soundgarden, Jan Inge Solheim. 

Ny TV, projektor eller lydplanke til VM?
Stor test: Disse er best »

Vil fokusere på lydprodukter

Soundgarden skal ifølge Solheim være en landsdekkende kjede med fokus på hifi, lydprodukter, hodetelefoner og installerte lydløsninger, skriver Elektronikkbransjen. Ikke så ulikt det som var fokus før Soundgarden og Spaceworld i sin tid slo seg sammen til nå konkursrammede Spaceworld Soundgarden, altså. 

Til Elektronikkbransjen skriver Solheim i en epost at han at han er fornøyd med at det er mulig å videreføre deler av kjeden og redde mange arbeidsplasser. 

– Samtidig er det kjedelig og trist at mange dyktige medarbeidere nå ikke får være med videre. Vi må også være ydmyke på at det vil kreve mye å få på plass tilliten hos mange av leverandørene som har tapt på konkursen i Spaceworld Soundgarden, skriver han.

Ifølge Soundgardens Christian Åkre vil den nye kjeden i større grad enn tidligere fokusere på lydprodukter og nettsatsing. Blant annet skal butikkleddet integreres ytterligere i nettleddet. Dette illustreres ved at flere av butikkene som beholdes har eget lydrom.

16 butikker er med videre

Fra i dag vil 16 av 38 tidligere butikker være i drift. 

Butikkene som er med videre i Soundgarden.no AS er Bergen sentrum, Ålesund sentrum (ut juli), Trondheim sentrum, Sørlandssenteret, Oslo sentrum, Haugesund, Forus, Sandvika, Bodø, Drammen Magasinet, Strømmen, Ski, Oslo Storgata, Levanger, Tromsø Jekta og Mandal.

Gikk 35 millioner i underskudd

For tre år siden slo Soundgarden og Spaceworld seg seg sammen, med det mål å bli en ledende butikkjede med fokus på lydprodukter, mobil og tilbehør. Kjeden omsatte for 307 millioner kroner i 2017. Firmaet hadde før konkursen forrige uke 38 fysiske butikker og én nettbutikk. De sist tilgjengelige regnskapstallene fra 2016 viste et underskudd etter skatt på rundt 35 millioner kroner. 

Arbeidsstokken bestod totalt av rundt 250 ansatte. Det er uvisst hvor mange som får fortsette når deler av kjeden nå gjenoppstår. 

(Kilde: Elektronikkbransjen)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen