Test

Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS


X-Fi Fatal1ty

Creatives fire år gamle Audigy-serie har så langt vært den ubestridte mesteren av spill. Med lavt CPU-forbruk i forhold til konkurrentene har Creatives kort vært førstevalget for svært mange spillere gjennom tidene. Men til annen type bruk, f.eks. semiprofesjonell lydproduksjon, har Creative-kortene tradisjonelt sett ikke vært spesielt populære.

Creative har da også hatt noen merkelige løsninger opp gjennom tidene. Hele Audigy-serien har mikset opp all lyd til 48 kHz. Skriften utenpå esken har generelt lovet høyere spesifikasjoner enn hva kortet inni faktisk har levert, og ASIO-støtten har fram til Audigy 2 ZS ble lansert vært helt meningsløs.

Andre lydkortprodusenter har slått seg opp, og som vi nettopp har vist våre sine to samletester for lydkort finnes det andre alternativer der ute for deg som ikke er en dedikert spiller.

Det er nettopp dette Creative nå har sett seg lei av, og med den nylige lanseringen av X-Fi viser nå den eldste lydkortprodusenten at de mener alvor. Og aldri har verden sett en lydkortprodusent slå så hardt på stortromma ved en lansering rettet mot vanlige forbrukere, her skal alle rekorder slås.

Creative X-Fi er det første lydkortet i sin klasse med integrert minne. 64 MB XDR-minne (X-RAM) sitter plassert nær signalprosessoren på Fatal1ty- og Elite Pro-utgavene. X-Fi er også det første lydkortet som krever ekstern strømtilførsel, og Creative skriver på sitt nettsted at signalprosessoren faktisk yter tilsvarende som en 3,4 GHz Pentium 4 EE-prosessor, med ca. 10 000 MIPS.


X-Fi Fatal1ty med ting
X-Fi Fatal1ty har fjernkontroll og frontpanel (5,25"-drev)

I tillegg er X-Fi det første lydkortet hvor det er mulig å endre modus alt etter hva man ønsker å gjøre. Man kan velge mellom tre ulike modi, og selv om valgene foretas i programvaren er det faktisk i maskinvaren de virkelige endringene foregår.

Forskjellen på de ulike X-Fi-kortene er at Extreme Music leveres uten frontpanel, fjernkontroll og X-RAM. Platinum ligner på Fatal1ty-utgaven, men leveres uten X-RAM. Den dyreste utgaven, Elite Pro, leveres med X-RAM og en ekstern enhet for tilkoblinger. Elite Pro har også bedre kvalitet på D/A-konverterne enn de øvrige modellene.

Vi fikk fatt i et X-Fi Fatal1ty FPS, og det er med utgangspunkt i dette kortet vi nå vil belyse hva som er hype og hva som virkelig er revolusjonerende med Creative X-Fi.

Takk til Creative for lånet av produktet.

Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty FPS   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen