Anmeldelse

Søtt og småskummelt

Knerten gifter seg

Studio
Kino: Scanbox
Blu-ray: Scanbox
Produksjonsår: 2010
Utgivelsesdato Blu-ray: 02.02.2011

Disk
Antall: 1
Type: 25 GB Blu-ray Disc
Sone: ABC
Lengde: 01:18:31
Kapitler: 7
Størrelse: 14,1 GB
Boks: Blue BD Case

Video
Sideforhold: 16x9 1.85:1
Originalt sideforhold: 1.85:1
Oppløsning: 1080p
Video-kodek: AVC

Audio: DTS-HD High Resolution 5.1: norsk, Dolby Digital 5.1: svensk, dansk, finsk, Dolby Digital 2.0: norsk synstolkning
Undertekster: Norsk, engelsk, norsk for hørselshemmede

Ekstramateriale video: SD
Ekstramateriale audio: Dolby Digital 2.0

Testet med LG 50PS3000Harman/Kardon AVR255Harman/Kardon HKTS11PS3

Mor blir utsatt for en ulykke mens hun sykler, og Lillebror og Knerten tar på seg oppgaven å finne ut hva som egentlig skjedde. Underveis på denne detektivferden møter de på en sur gutt og hans mor, en deprimert bilmekanikerdame og, ikke minst, Karoline – en bjørkepinne som Knerten får øynene opp for.

Filmen

Knerten gifter seg er oppfølgeren til Knerten som vi anmeldte her i fjor. Filmen fortsetter i mange av de samme banene som sin forgjenger, med fokus på 60-tallsidyll, naiv barnetro og et mysterium å løse.

Noe av det morsomste i Knerten gifter seg er alle de barnlige misforståelsene alle kan huske og kjenne seg igjen i. For eksempel når bussjåføren sier at han skal "ta" råsyklistene som herjer langs bussruta, blir Lillebror og Knerten redde og gjemmer seg for den "skumle" sjåføren i etterkant. Herlig naivt og deilig nostalgisk.

Adrian Grønnevik Smith gjør fremdeles en fremragende innsats i rollen som Lillebror, med sine dådyrblikk og sjarmerende tilstedeværelse (selv om Lillebror også er grenseløst klønete). Resten av besetningen gjør akkurat passe fordummende, passe nyanserte rolletolkninger som passer godt inn i en barnefilm.

Les også: Blu-ray-utgivelser i februar

Selv om voksne forstår tegninga i detektivmysteriet fortere enn Knerten og Lillebror kan klekke ut nye konspirasjonsteorier, er det likevel barn dette først og fremst er ment for. Så man får fint bare kose seg i lag med den enkle fortellingen og ta filmen for det den er – et godt stykke håndverk som skal glede både store og små barn.

Noen ganger kan filmen likevel bli litt vel skummel for de minste, som for eksempel når Lillebror og Knerten tror at de som tok Mor befinner seg i huset deres om kvelden. Det blir aldri en altfor angstfull stemning i filmen, men det er likevel verdt å nevne.

Knerten gifter seg er med andre ord en ålreit film generelt, og en god barnefilm spesielt. Dropp kynismen hvis du skal se denne, og se den gjerne i lag med noen du er glad i.

Teknisk

Video

Bildet ser i det store og hele ut til å være en trofast gjengivelse av filmens opprinnelige uttrykk. Det visuelle er skarpt, tydelig, fargerikt og har sterke svarttoner. Man kan fremdeles se at Knerten er dataanimert, og dette kommer ekstra godt frem i HD.

Det eneste jeg eventuelt kan sette fingeren på er enkelte mørke og ensfargede flater som har litt mer forstyrrelser enn resten av bildet, men dette henger antakelig sammen med filmens fysiske egenskaper. Et veldig fint lag med korn er over bildet gjennom hele filmen, og er ekstra synlig på nettopp slike områder.

Audio

Lyden i denne utgaven av filmen har en ganske stor feil, og det er at den er litt usynkronisert. Dette er spesielt merkbart med tanke på stemmebruk, og man kan lett la seg irritere over at lyden av stemmene kommer bittelitt før munnene beveger seg.

Ellers er lydbildet som man måtte forvente seg av en profesjonell film, med hovedvekten av lyder lagt til sentrum. Filmmusikk kan noen ganger boltre seg i lydkanalene rundt oss, og det gir en fyldig og rik auditiv atmosfære. Ellers utmerker ikke lyden seg på denne utgivelsen, og det er forsåvidt en god ting.

Ekstramateriale

  • Sniktitt på Knerten i knipe
  • Bakomfilm
  • Trailer: Knerten
  • Trailer: Knerten gifter seg
  • Bildegalleri/posters
  • Synstolkning

Konklusjon

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Knerten gifter seg er en god film for barn, og har fått en grei utgivelse på Blu-ray. Bonusmaterialet lover bakomfilm, synstolkning for svaksynte og "mye mer moro", men dette er i beste fall direkte misvisende. Lyden er dessverre litt usynkronisert, mens bildet ser ut til å være representert på en feilfri måte.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen