Sosiale nettverk oppgir hvor du er

En ny undersøkelse som er utført av Worcester Polytechnic Institute i USA,er det dokumentert at stadig flere sosiale medier lekker informasjon om si ne brukere, melder IDG.no.

Flere av de sosiale nettverkene sporer sine brukere geografisk ved hjelp av tilgang til data fra brukerens mobile enhet.

Denne informasjonen blir lekket videre til tredjeparts webaktører, som livnærer seg av å innhente informasjon om nettbrukere. Informasjonen blir da bearbeidet som profiler med tanke på kommersiell utnyttelse.

- Dette er det første innsynet vi har fått i hvordan sosiale netteverk via mobiltelefon fungerer som gir indisier på at det er grunn til å være bekymret, men vi må gjennomføre flere studier på dette område.

Det faktum at en tredjepart kan få tilgang til brukernes posisjon, gjør det mulig å lage detaljerte profiler av hver enkelt av brukerne, sier Craig Wills, forsker ved Worcester Polytechnic Institute.

I undersøkelsen har forskerne sett nærmere på 20 sosiale nettverk, deriblant aktører som Flickr, Four Square, Gowalla, Facebook, Linkedin, MySpace og Twitter.

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen