Hillary tror på Twitter-diplomati

– Sosiale medier kan bidra til å løse konflikter.

Tidligere utenriksminister i USA Hillary Clinton svarte på spørsmål fra Twitter-brukere i en YouTube-streamet livesending på mandag, melder Cnet News. Der kom hun blant annet inn på bruk av sosiale medier blant nasjoner, politikere og organisasjoner. 

Clinton sa at det er mye kommunikasjon mellom politiske aktører i dag, men at det stort sett dreier seg om enveiskommunikasjon. Propaganda. Særlig Twitter-meldingene som i lang tid har blitt sendt mellom Hamas og israelere tok hun opp som et eksempel på en lite konstruktiv dialog.

Er du på Twitter? Følg oss gjerne på @teknofil_no »

– Jeg håper vi kan se en modning i bruken av sosiale medier. At det ikke bare handler om å score poeng... men at for å prøve å lage rom for en diskusjon hvor folk faktisk lytter til hverandre, og hvor det kanskje kan føre til at sosiale medier får en sterkere rolle i forsøkene på å skape forsoning, sa Clinton.

Hun håpet også at fremtidige sosiale medieplattformer ville bli bedre tilrettelagt for nettopp konfliktløsing. På YouTube finner du hele «Q&A»-en med @HillaryClinton.

Israelere erter Hamas på Twitter:
– Jeg må opp 08.30. Kan dere stille inn sirene til å gå av rundt det tidspunktet? » 

(Kilder: YouTube, Cnet News)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen