Panasonics G11/G12-plasmaer: Ikke så sorte som de burde være...?

Sortnivå-trøbbel for Panasonic

Panasonics plasma-TV-er har fått mye skryt for godt sortnivå, ikke minst etter at selskapet overtok Pioneers legendariske Kuro-teknologi.

Over de siste månedene har imidlertid stadig flere entusiaster påpekt at noe er galt med sortnivået på plasmaene fra Panasonic. Nærmere bestemt er det blitt bevist at skjermene gradvis får et svakere sortnivå over tid.

Nå uttaler Panasonic at TV-ene er utstyrt med en mekanisme som gradvis øker spenningen på komponenter internt, for å opprettholde god bildekvalitet over tid. Som følge av denne spenningsøkningen blir også lysstyrken på skjermen sterkere.

Etter noen år med typisk bruk skal denne spenningsøkningen ikke lenger være påkrevet, da komponentene skal ha stabilisert seg.

Denne "funksjonaliteten" gjelder visstnok alle 11G/12G-plasmaer fra Panasonic (2008/2009-modeller).

Ifølge Panasonic skal de nyeste plasma-modellene fra selskapet ha fått endret denne automatiske justeringen, slik at spenningsøkningen foregår i mindre steg, og dermed får mindre å si for sortnivået.

Følg 

oss på Twitter
Følg Audiovisuelt på Twitter

Panasonic har ikke uttalt seg noe om hvorvidt dette er en feil som vil bli fikset i ekisterende modeller og har ikke gått mer i detalj på det tekniske.

Har du opplevd noe tilsvarende med din Panasonic-plasma eller ikke? Del gjerne dine erfaringer i forumtråden nedenfor.

Oppdatert: Cnet har nå gjennomført egne tester som bekrefter den uforholdsmessig raske degraderingen av sortnivået på Panasonics skjermer.

(Kilder: AVS Forum, Cnet, Displayblog, Cnet, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen