Sør-Korea får Wimax

I flere år har vi hørt snakk om Wimax, som skal være arvtakeren til dagens WiFi-teknologi. Høyere hastighet og større dekningsområde er stikkord som følger Wimax-teknologien. Flere land har allerede fått Wimax, og nå har endelig også Sør-Korea åpnet sitt første Wimax-nett.

Bak nettet står Sør-Koreas største mobiloperatør, SK Telecom og landets største internettleverandør, KT. Nettet er bygget på den såkalte WiBro-standarden, som igjen bygger på Intels Wimax-standard for trådløst bredbånd, skriver Mobil.se.

I følge Mobil.se skal Wimax-nettet ha en hastighet på mellom 1 og 3 megabit per sekund. Til sammenlikning kan du oppnå nedlastingshastigheter på opp til 54 Mbps med dagens WiFi-teknologi.

Bedre dekning
Dekningen med Wimax-teknologien er også langt bedre enn med Wi-Fi. Mens en WiFi-sone i praksis som regel strekker seg opp til 100 meter, kan du surfe via Wimax én hel kilometer fra basestasjonen.

Wimax-nettet dekker langt i fra hele Sør-Korea ennå. Foreløpig er tjenesten bare tilgjengelig i deler av Sør-Koreas hovedstad Seoul, blant annet i nærheten av t-banen og byens universitetsområde. Frem til neste år, skal de to selskapene bygge ut nettet til å dekke hele Seoul, samt småbyer i nærheten.

Foreløpig må sørkoreanere som ønsker å benytte seg av landets nye Wimax-tilbud, gå til anskaffelse av innstikkskort til sine bærbare PC-er. Men etter hvert vil det sannsynligvis bli mulig å få kjøpt bærbare PC-er og PDA-er med innebygget støtte for WiBro-teknologien.

200 kroner i måneden
Prisen på et innstikkskort skal være $312, eller nærmere to tusen kroner. I tillegg må brukerne betale en månedsavgift på drøye 200 kroner for å få bruke nettet.

Sør-Korea er langt i fra det eneste landet som har fått Wimax-dekning. For eksempel fikk den svenske byen Göten sitt første møte med Wimax for noen uker siden. Resultatet var både uventet og nedslående. Mer om dette kan du lese i saken "Wimax tok kål på svenskene".

(Kilder: Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen