Sonys brettebrett til Norge

Sonys brettebrett til Norge

Verdens mest utradisjonelle nettbrett kan brettes som en bok.

Spesifikasjoner

Formfaktor: Nettbrett
Størrelse: 7,9 x 18,0 x 2,6 cm
Vekt: 372 gram
Skjerm: 2 x 5,5 - 1024 x 480 piksler
Operativsystem: Android 3.2
Internett: Wi-Fi b/g/n, 3G
Kamera: 0,3 megapiksler i front, 5 megapiksler bak
Minne: 4 GB
Teknologi: Bluetooth 2.1 + EDR, USB, Wi-Fi
Batteri: ca. 120 timer standby, 6,1 timer web-browsing
Pris og tilgjengelighet: ca. 5000 kroner, midten av januar

Sony Tablet P er uten tvil det mest utradisjonelle nettbrettet vi har sett, var vår konklusjon da vi fikk prøvekjøre det på fjorårets IFA-messe i Berlin.

Nå har Sony annonsert at nettbrettet kommer til Norge allerede i løpet av januar. I september uttalte en representant fra Sony at det kun var den mer tradisjonelle Tablet S-modellen med én skjerm som kom til Norge – men det ser altså ut til at Sony har ombestemt seg.

Les om vårt førsteinntrykk: Nettbrettet du kan brette ned i lommen

Nettbrettet har to skjermer som er hengslet på midten, slik at du kan brette det sammen som en bok. Når brettet er åpent fungerer de to skjermene sammen som én stor skjerm, med en bred skjøt midt på.

Smart løsning?

Poenget med to berøringsskjermer, er at du skal kunne bruke den ene skjermen til for eksempel å se film mens du bruker den andre til å styre filmen, eller at du kan sjekke e-post på én skjerm og bruke skjermtastatur på den andre. Leser du e-bøker kan du snu nettbrettet sidelengs og ha en bokside på hver skjerm – nesten som en vanlig bok.

Da vi prøvekjørte Tablet P i høst, satt vi igjen med litt blandede følelser – og var usikre på om dette var en smart løsning eller ikke. Vi kommer selvfølgelig til å gjøre en grundig test av nettbrettet så snart vi får det inn, og da får vi også testet nytteverdien av denne løsningen.

Hver skjerm er på 5,5 tommer og har en oppløsning på 1024 x 480 punkter. Ifølge Sony skal skjermene være mindre utsatt for refleksjoner og gjenskinn, ettersom de benytter Sonys såkalte TrueBlack-teknologi som kontrollerer lysbrytningen mellom LCD-panelet og skjermen. Dermed skal den fungere bedre også når du benytter den utendørsø.

Tablet P benytter en Nvidia Tegra 2-prosessor på 1 GHz. Nettbrettet måler 7,9 x 18 x 2,6 cm når skjermene er slått sammen. Vekten er oppgitt til 372 gram. Veiledende utsalgspris vil ligge på rundt 5 000 kroner.

Du kan lese vår test av Tablet S, modellen med én skjerm, her: Dette nettbrettet vil ta over stua di

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen