Sonys VR-briller skal visstnok komme til PC også.
Sonys VR-briller skal visstnok komme til PC også. (Bilde: Sony/montasje)

– Sonys VR-briller for PlayStation kommer til PC

Oculus Rift og HTC Vive får en konkurrent på PC-plattformen, bekrefter Sony.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

De to etterlengtede VR-brillene Oculus Rift og HTC Vive er på full fart ut på markedet og ser etter alle solemerker ut til å kunne innfri de tekniske forventningene. Ulempen er den høye prisen på produktene, men nå kommer det visstnok en mye rimeligere konkurrent på PC-plattformen.

Som nettstedene Geek og Polygon melder har Sony nemlig avslørt at PlayStation VR vil bli kompatibel med PC i fremtiden. Opplysningene kom fra sjefen for Sonys konsoll-avdeling Masayasu Ito i et intervju med finansavisen Nikkei.

Stor prisforskjell

Det er ennå uvisst akkurat når dette vil skje, men nyheten betyr altså at det er håp for PC-eiere som ikke ønsker å brenne av 6500 eller 8500 kroner for henholdsvis Oculus Rift og HTC Vive.

Sonys VR-briller er cirka 5000 kroner billigere enn HTC Vive, her avbildet, men har følgelig også lavere ytelse.
Sonys VR-briller er cirka 5000 kroner billigere enn HTC Vive, her avbildet, men har følgelig også lavere ytelse. Foto: AppleZoomZoom/Shutterstock.com, HTC

Som vårt søsternettsted Gamer meldte tidligere denne måneden har PlayStation VR en anbefalt utsalgspris på 400 euro, som tilsvarer cirka 3700 kroner. Prisforskjellen er dermed ganske stor, og i tillegg krever heller ikke Sonys produkt allverdens med maskinvare for å fungere skikkelig.

Mye lavere ytelse

Både Oculus Rift og HTC Vive krever som kjent ganske kostbare skjermkort for å fungere helt optimalt, som fort kan bli en ekstrakostnad for de som skal skaffe seg brillene. 

Som Ito selv pekte på i intervjuet med Nikkei har Sonys briller imidlertid på langt nær like god ytelse som de nevnte konkurrentene, noe som for så vidt allerede er en kjent sak. Hvorvidt prisforskjellen vil veie opp for dette blant forbrukerne gjenstår jo å se.

Sony har imidlertid planer om å gjøre VR-opplevelsen bedre på PlayStation: Det skal de gjøre i form av en ny og bedre PlayStation 4 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen