Sony Vaio Pro.
Sony Vaio Pro. (Bilde: Sony)

Sonys nyeste bærbare PC er lett som en fjær

Hevder ingen ultrabooker med touch er lettere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sony melder nå at de utvider sin Vaio-serie av bærbare PC-er, med en ny modell de håper vil appellere til folk som ønsker å bruke minst mulig kalorier på å dra maskinen sin rundt.

Den nye modellen heter Vaio Pro og leveres i de to størrelsene 11 tommer og 13,3 tommer. Begge har berøringsskjermer med full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler.

Foto: Sony

Lettvekter i karbonfiber

Vekt er alltid et sentralt tema når man snakker om bærbare PC-er, og Sony mener nå at de har inntatt ledelsen i dette kappløpet. Med en vekt inkludert batteri på 870 gram for 11-tommeren og 1,06 kilogram for 13,3-tommeren drister Sony seg til å kalle Vaio Pro for verdens letteste ultrabook med berøringsskjerm.

Den lave vekten kommer blant annet av at maskinen er laget av det smått eksklusive materialet karbonfiber, som ifølge Sony er både 50 prosent lettere og 25 prosent sterkere enn aluminium.

Under dette solide panseret leveres begge utgavene av Vaio Pro med opptil Intel Core i7-4500U-prosessor, som er en av de nylig lanserte Haswell-prosessorene for bærbare. Denne har en klokkefrekvens på 1,8 GHz med turbofrekvens på opptil 3 GHz.

Foto: Sony

God batteritid

Ellers kan 11-tommeren utstyres med opptil 4 GB DDR3-minne og en SSD på 256 GB. 13,3-tommeren rommer på sin side maksimalt 8 GB DDR3-minne og en SSD på opptil 512 GB. Begge utgavene får den integrerte grafikkløsningen Intel HD 4400.

Når det gjelder batteritid skilter minstemann med solide 11 timer ifølge Sony, mens storebroren skal holde ut i rundt 8 timer før batteriet må lades.

Dimensjonene ligger på 28,5 cm x 1,72 cm x 19,7 cm for 11-tommeren, og 13,3-tommeren måler 32,2 cm x 1,72 cm x 21,6 cm. Vaio Pro vil bli tilgjengelig i midten av juni til en veiledende startpris på 8000 kroner for den største utgaven. Det er foreløpig uvisst hva 11-tommeren vil koste.

PC-produsentene spytter fortløpende ut Haswell-bærbare: Nå får Acers toppmodell S7 også en kraftig overhaling »

(Kilde: Sony)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen