Sony Vaio Fit 11A.
Sony Vaio Fit 11A. (Bilde: Sony)

Sonys nye hybrid-PC har alvorlig batterifeil

Kan føre til overoppheting og brann.

I februar i år lanserte Sony sin nye 11-tommers hybridmodell Vaio Fit 11A, som kombinerer PC- og nettbrettfunksjonalitet, og som såvidt er begynt å bli tilgjengelig i norske nettbutikker.

Om du allerede har gått til anskaffelse av denne maskinen bør du legge den på hyllen inntil videre, viser det seg. Nå melder nyhetsbyrået AP nemlig at det innebygde batteriet i hybrid-PC-en har en ganske alvorlig feil.

Om du eier denne bør du snarest legge den fra deg ifølge Sony.
Om du eier denne bør du snarest legge den fra deg ifølge Sony.Foto: Sony

Kan brenne dekselet

Feilen gjør visstnok at batteriet kan bli overopphetet, noe som kan føre til brennmerker på dekselet. Feilen skal gjelde et antall batterier som ble levert av en tredjepartsleverandør.

På bakgrunn av dette oppfordrer Sony alle eiere av Vaio Fit 11A-maskiner med produktnavnet «SVF11N1XXXX» til å umiddelbart avslutte bruken av maskinen, slå den av og koble den fra.

Det er uvisst akkurat hvor mange maskiner som er rammet, men Sony skal være godt i gang med å identifisere hvilke enheter feilen gjelder via serienumrene. Selskapet er også i ferd med å legge til rette for at kunder med defekte maskiner kan få reparert eller byttet ut enhetene gratis. Det blir også mulig å få refundert kjøpssummen.

Sony la ved en instruks om hvor du finner produktnavnet, slik at du kjapt kan finne ut om du bør la maskinen ligge. Instruksen ser du under.

Her i Norge har Sony laget en egen supportside, der du kan undersøke om du er rammet og hva du eventuelt skal gjøre. Det skal ikke ha vært solgt noen modeller gjennom norske forhandlere, kun via Sonys egen nettbutikk. Disse kundene blir kontaktet direkte kan Sony Norge fortelle oss.

Batteriteknologien gjør stadig fremskritt: Dette nedbrytbare batteriet kan drive sensorer i kroppen »

Foto: Sony

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen