Dette skal være Xperia Z5-modellen som sjefen for Sonys franske markedsavdeling viste frem nylig.
Dette skal være Xperia Z5-modellen som sjefen for Sonys franske markedsavdeling viste frem nylig. (Bilde: YouTube)

Xperia Z5 vil bli første mobil med 4K-skjerm

Lanseringen av Sonys nye flaggskip nærmer seg med stormskritt.

Det har gått rykter om Sonys neste flaggskipmodell Xperia Z5 i lengre tid, men nå har det dukket opp interessant, ny informasjon om mobilen fra Sony selv. Ifølge de seneste opplysningene ser det blant annet ut til at Z5 skal utstyres med intet mindre enn en 4K-skjerm.

Som blant andre Xperiablog og Android Central melder stammer de ferske opplysningene fra en tre minutters video som dukket opp på det franske nettstedet Clubic. I videoen gir Sony Mobiles franske markedsføringssjef Olivier Terme en gjennomgang av den nye mobilen.

Første i verden med 4K

Videoen, som trolig var ment å bli publisert etter den offisielle avdukingen av Z5 på IFA-messen, er nå tatt ned, men sirkulerer fremdeles på YouTube.

Et annet skjermbilde fra den franske Z5-videoen.
Et annet skjermbilde fra den franske Z5-videoen.

Ifølge opplysningene skal Xperia lanseres i tre utgaver; Z5, Z5 Compact og Z5 Premium. Sistnevnte blir altså den mest kostbare, og den desidert mest interessante opplysninge om denne modellen er at den visstnok får 4K-oppløsning – som den første mobilen i verden.

Mobilen får angivelig en skjermstørrelse på 5,5 tommer, noe som betyr at pikseltettheten i så fall blir på formidable 800 piksler per tomme. De to øvrig modellene skal ha en skjermstørrelse på 5,2 tommer.

Får fingeravtrykksensorer

Eller skal alle tre modellene visstnok få Snapdragon 810-prosessorer, opptil 3 GB minne og 32 GB lagringsplass. Hovedkameraet skal by på solide 23 megapikslers oppløsning, men det er uvisst om dette kun gjelder Premium-modellen.

I tråd med tidligere rykter ser det også ut til at de nye Z5-telefonene vil få støtte for fingeravtrykkavlesing. Sensorene vil befinne seg på høyre side av mobilene. For øvrig kom det frem i videoen fra Clubic at Premium-modellen vil få en inngravert Xperia-logo på siden.

Ingenting av dette er altså offisielt bekreftet av Sony, men all den tid opplysningene visstnok stammer fra Sonys franske markedssjef er det god grunn til å anta at de stemmer. Mobilene vil uansett bli formelt avduket på IFA-messen, som starter 4. september. Tek.no er tilstede på IFA, og vil holde deg oppdatert på de siste nyhetene derfra gjennom hele uken.

Samsungs nye flaggskip Note 5 kan kanskje få europeisk lansering: Det tyder nye rykter på »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen