Sonys minimonster
kommer i desember

Sony bekrefter at Xperia Z1 Mini kommer i salg før jul. Men i første omgang bare i Japan.

Etter at japanske NTT DoCoMo slapp spesifikasjonene til Xperia Z1 Mini (også kalt Z1F) i et kundemagasin, har Sony valgt å bekrefte at telefonen er på vei. Den vil komme i salg før jul, men i første omgang bare i Japan. Når den kommer i resten av verden har Sony ikke sagt noe om.

Ingen pinglete kopi

Sony er ikke alene om å lage en miniversjon med samme navn som topp-modellen, men skiller seg fra konkurrentene på ett viktig område. Xperia Z1 Mini er ikke en middelmådighet som soler seg i glansen av toppmodellen, slik Samsung Galaxy S4 Mini er. I stedet dreier det seg om en mer kompakt telefon med tilsvarende høye spesifikasjoner som flaggskipet.

Les også: Test av toppmodellen Sony Xperia Z1

Det betyr at den får Snapdragon 800-prosessor med fire kjerner klokket til 2,2 GHz. I tillegg har den 2 GB RAM, 16 GB lagringsminne, NFC, trådløs lading og et batteri på 2300 MAh.

Z1F, også kjent som Z1 Mini, kommer i rosa, hvitt, sort, og limegrønt.
Sony Xperia Z1F, også kjent som Z1 Mini, kommer i rosa, hvitt, sort, og limegrønt. Den er vanntett, som Z1 og Z Ultra.

Batteriet er med andre ord mindre enn i storebror. Det er ikke uventet, all den tid dette er en langt mindre mobiltelefon.

HD-skjerm, men ikke full HD

Den har heller ikke full-HD-skjerm 1080 x 1920, men en 720 x 1280 skjerm på 4,3 tommer. Skjermstørrelsen er altså bare litt større enn 4-tommeren i iPhone 5. Siden skjermen er mindre enn på Z1, vil reduksjonen i antallet piksler ikke bli veldig merkbar.

Det vi ennå ikke vet er om den også får det samme spektakulære kameraet som toppmodellen. Ryktene hevder at den vil gjøre det, og i så fall blir dette en usedvanlig potent 4,3-tommer. Vi vet heller ikke noe om hvilket prissegment telefonen kommer i. Den vil ventelig bli noe lavere priset enn storebror Xperia Z1, men det betyr ikke nødvendigvis at det blir en rimelig telefon. 

(Kilder: Mirror, NDTV Gadgets)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen