FES Watch har 24 forskjellige designmønstre å velge mellom.
FES Watch har 24 forskjellige designmønstre å velge mellom. (Bilde: Fashion Entertainments)

Sonys e-papirklokke er ganske enkelt lekker

Si hei og hallo til FES Watch.

For et par dager siden kunne vi melde om at japanske Sony gikk rundt med planer om å lage en klokke basert på e-papirteknologi.

Nå har det dukket opp mer informasjon om hva Sony lefler med, og den nye stjernen på klokkehimmelen kalles FES Watch. Sony har valgt en ganske så utradisjonell utviklingsstrategi med dette produktet, ettersom det hele er satt i sving med et folkefinansiert prosjekt kalt Fashion Entertainments – eller FES om du vil.

Sonys e-papirprosjekt begrenser seg for øvrig ikke bare til denne klokken, men ser også på andre bruksområder for hvordan e-papir kan brukes i moteindustrien – eksempelvis en tversoversløyfe som da vil passe til ethvert plagg.

Viser tiden

Men akkurat nå er det FES Watch som er i rampelyset, og det med god grunn. For der de fleste teknologiprodusentene i dag ser etter måter å dytte stadig mer funksjonalitet inn i sine smarte klokker, går altså Sony motsatt vei med denne spesielle satsingen.

Foto: Fashion Entertainments

Klokka er minimalistisk, og gjør så vidt vi vet ikke stort mer enn å vise tiden. I tillegg kan brukeren selv bestemme hvordan den skal se ut, ettersom den kommer med 24 forskjellige designmønstre å velge mellom. Ettersom den da ikke har alskens sensorer som suger strøm, skal batteritiden være på rundt to måneder.

Akkurat når FES Watch vil være å få tak i er litt usikkert, men det ser ut til at folk som spytter inn penger nå, vil kunne få klokka en eller annen gang etter mai måned til neste år.

Hard konkurranse i smartklokkemarkedet:
Sniktitt: Kan Apples smartklokke vinne over armbåndsuret? >>> (Ekstra)

Kilde: The Verge

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen