Sony VX2100: En liten oppgradering

Trykk på bildet for å se større bilder i prisguiden
For det første har lysfølsomheten blitt drastisk bedre. Dette kommer av ny CCD-teknologi som gjør at brikkene i følge Sony kan fungere ned til 1 lux. Tidligere var nedre grense 2 lux. Hvis dette stemmer, har Sony ledertrøya på hva lysfølsomhet angår. Panasonic DVX100 og Canon XL1s kan ikke brukes i lys lavere enn 3 lux. Ellers er oppløsning som før: 340 000 effektive pixler. Stillbildefunksjonen er fortsatt på ganske ubrukelige 640x480 piksler, men i følge Sony er stillbildefunksjonen mindre viktig.

Langt høyere opp på lista lå ønske om en større og bedre øyesøker. Dette er noe de konkurrerende kameramodellene allerede har, og gjør det lettere å filme i dagslys uten å bli forstyrret av sollys. Søkeren har også fått større billedflate som skal øke brukervennligheten ytterligere.

Trykk på bildet for å se større bilder i prisguiden

En annen ergonomisk funksjon er en ny variabel zoom-knapp som ligger oppå håndtaket. Dermed har man mulighet til å zoome mens man holder kameraet ved midjen. Kanskje noe for skateboardfilmere? Designmessig har kameraet også fått en nytt og hendig linsedeksel. Istedenfor et løst deksel som kan bli hengende og slenge foran kameraet, har Sony designet en slags låvedør-løsning hvor linsedekselet åpner seg uten å måtte festes noe annet sted. Ellers må det sies at det nye chassiset ligner mer på PD-150 enn forløperen, noe som gir et mer seriøst og robust preg.

Kameraet er ventet på markedet i desember, og vil koste omtrent like mye som forløperen, i overkant av 30 000 kr. Sony har fått kritikk for at prisen er såpass høy for et kamera med så lav oppløsning og mangel på 25p-funksjon. Derfor er det ventet at prisen vil falle etter noen måneder. Samtidig jobber Sony hardt med å lage en ny markedsleder, som muligens kommer i løpet av 2004. Så kanskje bør man vente litt med denne oppgraderingen, eller satse på et kamera som har bedre lydmuligheter, f.eks Sony PD150 eller Panasonic DVX 100.

Pressemelding fra Sony USA kommer på neste side.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen