Sony viser video av sin EVIL

På årets PMA annonserte Sony på en pressekonferanse at de hadde som intensjon å hive seg på bølgen av speilløse systemkameraer og dermed følge i fotsporene til Samsung, Panasonic og Olympus. Kunngjøringen slo ned som en bombe blant de få journalistene som hadde møtt opp, ikke minst fordi konsensus var at alt Sony skulle var å presentere allerede lanserte produkter. Men dengang ei.

Sonys "President of Personal Imaging & Sound Business Group", Mr Masashi "Tiger" Imamura, lovet at Sony i løpet av året skulle sammen med tre objektiver lansere et APS-C-basert speilløst systemkamera med utskiftbar optikk, også kjent som et EVIL-kamera, kort for "Electronic Viewfinder Interchangeable Lens" på utenlandsk. Interessen eksploderte på få minutter etterhvert som ryktet spredte seg, og raskt var det fem ganger så mange journalister på plass som hadde møtt opp til pressekonferansen.

Interessen var stor ved kunngjøringen av Sonys speiløse systemkamera på PMA 2010
Interessen var stor ved kunngjøringen av Sonys speiløse systemkamera på PMA 2010

Den interessen er også stor i markedet, siden ganske mange vil ha noe som gir bedre bildekvalitet enn kompaktkameraer, men samtidig vegrer seg for å kjøpe speilrefleks, på grunn av størrelse eller fordi de anser det som for avansert og vanskelig å bruke. Dette er tydeligvis den gruppen Sony frir til med videoen nedenfor, som ble vist til journalistene på pressekonferansen på PMA, men som først nå er sluppet til almenn visning:

Les også: Sony følger etter

Les også: Guide: Systemkamera med og uten speil

Les også: Sniktitt: Samsung NX10

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen