Sony vil bruke kroppen din

Alternativ tekst mangler
Slik spår forskerne at teknologien
vil se ut. (Illustrasjon: Sony)

Det er ihvertfall det elektronikkgiganten Sony nå tester ut. Selskapet mener at det i fremtiden vil være mulig å bruke menneskekroppen, og da i hovedsak beinene, som overføringsmedia for blant annet musikk.

Foreløpig er idéen til Sony kun på patentplanet, der selskapet nylig søkte om patent på "Menneskekroppens kommunikasjonssystem og kommunikasjonsenhet". Patentet bruker elektriske støt til å sende lydsignaler fra en mp3-spiller og opp til et par trådløse øretelefoner. Ifølge Sony skal teknologien være helt ufarlig.

Selv om idéen fungerer i teorien, opplevde Sonys forskeravdeling en hel del problemer med overføringen. Men forskerne fant at det i frekvensen 500 kHz -3 MHz finnes tilstrekkelig med "båndbredde" til at en kan overføre lydsignalene til et 48 kbps lydopptak i ATRAC3plus-format. Med andre ord, kvaliteten er ikke helt på topp.

Sony har ikke sagt noe om når en slik teknologi kan tas i bruk, men skulle det vise seg lønnsomt kan kanskje også du snart overføre favorittmusikken gjennom ryggen og opp til hodet.

(Kilde: Unwired, Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen