Sony videokamera med harddisk

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

For rett under 10 000,- kroner, får du nå et videokamera med innebygd harddisk, som gjør at du kan ta opp mange timer video før disken er full. Ulempen er at det ikke er så lett å bytte disken når den er full, så du er avhengig av å overføre dataene til et annet medium, før du kan fortsette å filme.

Fordelen med harddiskbasert kamera er at det er mye enklere å slette opptak, og finne igjen opptak, i og med at du slipper å spole fram og tilbake. De bruker også mindre strøm, og med det store batteriet, kan du filme sammenhengende i 4 timer.

Ulempen er at når du har gjort opptaket, kan du ikke velge å ta vare på originalen på en rimelig tape. Du må laste det over på en PC, og enten brenne det ut på DVD-plater, eller velge å redigere før du brenner, og ikke ta vare på origialopptaket. Hvis du skal filme riktig mye, vil du også risikere å slippe opp for lagringskapasitet.

Kameraet støtter 5.1 surround med de innebygde mikrofonene, så her kan du få med deg ting som skjer rundt det mens du filmer.

Alternativ tekst mangler
Se større bilde i produktguiden

Harddiskbaserte kameraer kommer mer og mer, men de er fortsatt mindre vanlige og dyrere enn tilsvarende med MiniDV tape.

Skjermen er trykkfølsom og er 2,7 tommer stor. Du kan filme i enten 4:3- eller 16:9-format. 10x optisk zoom er ikke det meste vi har sett, men skal du ha mer enn det, må du nesten bruke stativ uansett, så for de fleste vil det være nok i massevis.

Kameraet blir antakelig tilgjengelig i april, og får en pris på mellom 9 og 10 000 kroner de fleste steder.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen