Test Sony Vaio VPC-SB1V9E

Smart og solid turkamerat

Sonys 13-tommer i S-serien trives både med jobb og litt moro.

I fjor sommer kunne vi endelig kjøpe en bærbar fra Sony i en norsk butikk. Vi hadde selvfølgelig allerede lukta på maskinvaren i utlandet, og ikke minst sett det velkjente Vaio-merket på filmer og TV-serier. Men det var altså først for ett år siden at vi ble det 26. landet i Europa der Sony ville selge sine bærbare.

Vaio er rettet mot "premium"-sjiktet av markedet, noe som betyr at de ikke er de billigste bærbare i butikkhyllene. Poenget er da at du skal få en maskin som ikke "alle andre" har, med det lille ekstra innen kvalitet, ytelse eller design.

Sony har en rekke aktuelle Vaio-modeller i butikkene, rettet mot litt forskjellige typer brukere. Dagens testeksemplar tilhører S-serien, som nesten må regnes som en businessmodell. Ifølge Sony skal denne friste med fin balanse mellom ytelse og mobilitet.

Kraftig, men bærbar

Sony Vaio VPC-SB1V9E hører med sine 1,73 kilogram ikke helt til i klassen ultraportable. Men det er ikke feil å si at dette er en relativt lett 13-tommer med sober stil, ment for deg som både ønsker ytelse mobilitet. Konstruksjonen er solid og gir en kvalitetsfølelse, mens overflatene er metall er motstandsdyktige mot fingermerker.

Laptopen har et ganske godt bakgrunnsbelyst tastatur, og vi kan heller ikke klage på pekeplaten. Bredskjermen er av den matte typen og holder mål både i forhold til kvalitet og lysstyrke.

Bestykket med en Intel Sandy Bridge-prosessor og svitsjbar grafikk har VPC-SB1V9E nok muskler til de fleste normale oppgaver, inkludert litt småspilling på fritiden.

Av utstyr er ellers det meste på plass, inkludert USB 3.0. VPC-SB1V9E har også integrert mobilt bredbånd. Har du ikke behov for det er det mulig å spare en tusenlapp ved å gå for VPC-SB1X9E i stedet, som er ellers identisk.

Viften bråker

Og det å kunne gå ned i pris er et poeng. For selv om du går for modellen uten 3G (VPC-SB1X9E) kan du nemlig få samme eller bedre ytelse – både når det gjelder batteritid og rene datamuskler – for mindre penger. Da blir det et spørsmål om hvor mye du verdsetter eller har bruk for den ekstra kvaliteten.

Men at du må betale for å få det lille ekstra er ikke noe nytt, så det er ikke prislappen som er VPC-SB1V9E sitt største problem. I våre ører er det den ulende/plystrende viftelyden som kommer ved litt vedvarende belastning som ødelegger moroa. Dessverre, for bortsett fra dette er det mye å like ved Vaio S-serien.

Kort oppsummert

Fin kvalitet og gjennomtenkte løsninger
Godt tastatur og pekeplate
Matt skjerm

Irriterende viftestøy
Litt høy prislapp

Vil du vite mer?
Les hele testen av Sony Vaio VPC-SB1V9E på Hardware.no.

Sjekk også ut:
Er lav vekt og en smal linje det som er mest viktig for deg er 13" Apple MacBook Air et ultraportabel alternativ – om enn mer spartansk utstyrt og hakket svakere i rene datamuskler. Vi har testet den mindre MacBook Air på 11 tommer.

Asus U46SV.
Asus U46SV.

Asus U46SV og Samsung QX412 er 14-tommere med noe bedre ytelse og batteritid, og da til en lavere pris enn Vaioen. Den største ulempen er høyere vekt. Disse har også blanke skjermer.

Liker du ytelsen på Sony Vaio VPC-SB1V9E får du omtrent det samme hos den langt rimeligere HP Pavilion dm4-2000. Men skjermen er ikke like god, og USB 3.0 mangler.

Sony Vaio VPC-SB1V9E   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen