Sony Vaio for fotografer

Sony Vaio for fotografer

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sånn omtrent samtidig med det nye fullformatskameraet Alpha A900, lanserer Sony nå en helt ny serie VAIO bærbare og stasjonære maskiner skreddersydd for egne kameraer.

Av det vi har fått oversatt av japanske nettsider kan Sony blant annet friste med en 18,4 tommer bærbar VAIO, pakket med Adobe Lightroom med eksklusive innstillinger for Alpha-kameraene. Selv tastaturet i disse maskinene skal ha samme betryggende rue finish som fingergrepene på Alpha-husene. Den stasjonære maskinen videreutvikler Apples iMac-konsept, med datamaskin og skjerm i ett. Flere bilder kan sikles på her og her.

Det er med andre ord tydelig at produsenten hever spillet sitt på det seriøse fotomarkedet. Sony har ikke vært de aller beste til å tilrettelegge programvare for Apple-maskiner, og denne lanseringen bekrefter vel at de vil ha bukta og begge endene med en komplett pakke for foto. Vi får se om fotografens venn på location i fremtiden blir en Vaio og ikke en MacBook. For øvrig slippes også en parallell serie maskiner for videoredigering kalt VideoEdition.

Skjermen sies å ha god nok fargegjengivelse til å støtte AdobeRGB 100% og vel så det, takket være LED-baklys i de tre primærfargene. De nye VAIOene kommer i tillegg med Photoshop Elements og Lightroom ferdig installert, og spesifikasjoner for øvrig er Intel Core 2 Duo T9600 CPU og et NVIDIA 512MB GeForce 9600M GT grafikkort. På lagringssiden har de både en 128GB SSD og en 500GB SATA-harddisk.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen