Sony tar frem smilet

Sony slipper i dag det første videokameraet med en lignende funksjon som vi tidligere har sett i kompaktkameraer, hvor kameraet kjenner igjen når motivet smiler, og sørger for at bildet blir tatt akkurat da. Det vil si, akkurat denne funksjonen fungerer selvsagt bare på stillbilder, men uansett er nå engang Sony HDR CX11E et videokamera, og det morsomme med denne funksjonen på Sony HDR CX11E er at man kan filme familiens julefest, samtidig som kameraet automatisk tar stillbilder når noen smiler inn i kamera. Dette skal i følge Sony foregå helt sømløst og automatisk, men stillbildeoppløsningen går da ned til 7,6 megapiksler.

Ansiktsgjenkjenningen som Sony HDR CX11E er utstyrt med fungerer også når man filmer, og stiller med en del justeringsmuligheter i tilleg. For eksempel kan man med den velge å prioritere podens barneansikt eller bestefars oldingtryne, og på smilefunksjonen man man selv stille inn hvor stort smil som må til for at kameraet skal ta et bilde.

Foruten ansiktsgjenkjenning kan Sony HDR CX11E skilte med berøringssensitiv skjerm på 2,7 tommer (6,9 cm) og 12x optisk zoom med optisk bildestabilisering.

Oppløsningen på videopptak er 1920 x 1080 i AVCHD-format, og med kameraets mikrofon med zoom-funksjon får man i tillegg 5.1 surround-lyd. Lagringsmediet er Sonys eget format, Memory Stick Pro Duo, og på det medfølgende 4GB-kortet får man plass til opptil 85 minutter med videoopptak. Med et 16 GB-kort vil man få plass til nesten 6 timer, i følge Sony, og da er det batteriet som begynner å sette grensene, men med et spesielt tilleggsbatteri skal man i følge Sony imidlertid kunne filme i opp til 7 timer i strekk.

Sony HDR CX11E er tilgjengelig fra og med august 2008, og veiledende pris er kr 7990,-.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen