Test Sony Tablet S

Dette nettbrettet vil ta over stua di ...

... men Sonys ustabile sofasurfer er for deg som digger feilmeldinger.

Konklusjon

dsad
+ Universalfjernkontroll
+ Annerledes design
+ Støtte for minnekort
+ God å holde i

dsad
- Elendig byggekvalitet
- Svak skjermbelysning
- Mønster over skjermen
- Svært ustabile Sony-apps
- Dårlig batteritid
- Varsellys som lyser opp hele stua
- Gigantisk og sær lader
- "Varslingssirkus" fra 15 % batteri
- Svak på multimedia

Sony hevder i sin markedsføring at Tablet S har i seg alt det bra som merket har laget gjennom årene. Vi er ikke enige. Vi mener at Sony kan mye bedre enn dette her.

Tablet S skiller seg ut i forhold til konkurrentene. Utformingen er annerledes, og den er relativt god å holde i.

Elendig byggekvalitet

Det vi ikke liker er at byggekvaliteten oppleves som svært billig. Når vi vet at Tablet S koster det samme som Apple iPad 2 og Samsung Galaxy Tab 10.1 holder ikke dette.

Under testperioden klarte vi å få et stort hakk i skjermen på en testenhet – mens den lå i sekken og ble transportert til og fra kontoret. Den senere tiden har vi måttet gå hardt inn for det dersom vi ville sette merker i andre skjermer.

Plasten som omkranser resten av enheten er ikke spesielt mye mer betryggende. Den klaprer rett og slett mot innmaten i brettet når vi håndterer det.

Svak skjerm

Sony har lang historie som produsent av TV-er. Den siste tiden har selskapet puttet Bravia-teknologien sin inn i mobilskjermene på Sony Ericsson-telefoner. Resultatet har blitt svært godt i disse produktene.

Les testen av Sony Ericsson Xperia Arc med Bravia-teknologi

I Tablet S er dessverre ikke Skjermen en høydare. Størrelsen er på 9,4 tommer, og oppløsningen er 1280 x 720 – med andre ord relativt ordinære tall. Det som plager oss er at det er et tydelig mønster over skjermbildet. Dessuten er dette en av de minst lyssterke skjermene vi har sett i et nettbrett.

Skjermbildet er ikke voldsomt dårlig, men dette er langt unna den bildekvaliteten vi har sett i de nyere Sony Ericsson-produktene.

Sonys egne menyer

Det blir ikke stort bedre om vi vender oppmerksomheten mot innholdet på skjermen. Tablet S har Android-menyer, men i likhet med flere av konkurrentene har Sony valgt å gjøre mye for å tilpasse disse menyene.

Menyene er forholdsvis tiltalende og enkle å bruke. Det som ikke er så bra med Sonys tilpasninger er at produsenten har byttet ut mange av de grunnleggende applikasjonene som følger med i Android med sine egne.

Feilmeldinger, feilmeldinger, feilmeldinger

Mange av disse applikasjonene fungerer dårlig eller, om du er uheldig, ikke i det hele tatt. Vi har sjelden blitt servert så mange feilmeldinger fra ett og samme produkt.

Underveis i testen resatte vi testproduktet to ganger før vi ba om enda en Tablet S for å sikre oss mot produksjonsfeil. Den uunngåelige konklusjonen er at dette er det mest uferdige Android-nettbrettet vi har testet så langt. Tablet S hadde vært et mye bedre nettbrett dersom det kjørte ren og knirkefri Android 3.2 Honeycomb.

Dårlig batteritid og mye mas

En sjeldent dårlig batteritid hjelper ikke på helhetsinntrykket. Tablet S varer et sted mellom fire og seks timer i bruk, avhengig av hva du gjør og hvilken lysstyrke du bruker.

Fra femten prosent gjenværende batteri maser det på deg flere ganger i minuttet med lydvarsling, en voldsom varsellampe og beskjeder på skjermen. Vi opplevde det som bedre å skru av brettet i påvente av en lader, enn å forsøke å bruke det i stormen av masemeldinger.

Apropos lader – laderen som følger med Tablet S er på størrelse med laderen til en bærbar PC, og pluggen som brukes er alt annet enn standard.

Ladeplugger som ikke følger standardene er ikke uvanlig på nettbrett i dag, men det er forholdsvis vanlig at disse kommer med kabler som kan plugges i vanlige USB-ladere. Dermed kan du med andre nettbrett slippe å trekke med deg en svær kloss, det holder at du tar med deg en kabel.

Kan tross alt kjøre apps

Det er mange andre ting vi kunne trukket frem med Tablet S. Mye av dette kunne vi kanskje levd med om brettet kostet mindre. Vi får jo faktisk kjørt Android-apper fra markedet uten problemer.

Tablet S har innebygget universalfjernkontroll. Fjernkontroll-appen er en av de få appene i Tablet S som fungerer skikkelig. Trenger du en fjernkontroll vil vi likevel anbefale deg å kjøpe nettopp en fjernkontroll.

Sony har valgt å selge Tablet S fra samme pris som de to referansene i klassen; omtrent 4000 kroner. Målt opp mot Samsung Galaxy Tab 10.1 og Apple iPad 2 har Tablet S ingenting det skal ha sagt.

Er du bare på jakt etter et rimelig og velfungerende Android-nettbrett kan du spare 1200 kroner og mye frustrasjon på å velge Acer Iconia Tab A500.

Lurer du på hva vi mener om de andre nettbrettene? Her finner du vår samletest med de nyeste modellene.

Les hele testen av Sony Tablet S på Amobil.no

Sony Tablet S 16GB Wi-Fi   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen