Sony T500 med HD-video

Sony T500 er en relativt moderat oppgradering av T300. Kameraet har fortsatt 10 megapiksler, 5x optisk zoom i foldeobjektiv, tilsvarende 33-165mm og 8,9cm ( 3,5 tommer) LCD-skjerm.

Den største nyheten er at du nå kan ta opp video i 1280x720 piksler (720p) med 30 bilder pr. sekund. Dette gir en datastrøm på opp til 9 Mbps. Du kan også ta bilde mens du filmer, uten at det blir stopp i videoopptaket.

Vi har sett flere kameraer som tar opp video i HD, men de som kan gjøre dette med 30 bilder pr. sekund, slik som T00, er det fortsatt langt mellom.

Kameraet er utseendemessig svært pent, og den store skjermen på baksiden gjør det godt å se på bildene. Den gjør også at det er plass til gode menyer og mye informasjon. Skjermen er trykkfølsom, så de aller fleste innstillinger gjør du direkte på skjermen.

Skjermen dekker hele baksiden av kameraet.
Skjermen dekker hele baksiden av kameraet.

Objektivet er beskyttet av et skyvedeksel, som gir svært god beskyttelse når kameraet er av. Du slår på kameraet ved å skyve dekselet ned. Foldeobjektiv (objektiv som i sin helhet er inni kameraehuset) har ofte noe lavere bildekvalitet og lysstyrke enn de mer tradisjonelle objektivene. Bildekvaliteten skal vi ikke si noe om her, men lysstyrken på f/3,5-4,4 er ikke all verden. I hvert fall ikke på de korteste brennviddene.

Kameraet blir å finne i butikkene i oktober, og får en veiledende pris på 3790,- kroner. Det blir tilgjengelig i svart, rødt eller sølv.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen