Sony slipper T2 med 4 GB internminne

T2 er ingen liten oppgradering fra T1, men selv om nykomlingen får 8 megapiksler mot forgjengerens fem, er det likevel påfallende at Sony her ikke har gått for de vanlige tolv. Har Sony endelig trukket seg fra megapikselracet? Vi kan bare håpe og se om Sony og andre kameraprodusenter nå endelig har skjønt at det er bildekvalitet det gjelder - ikke megapiksler.

Sammenlign T2 med sin forgjenger T1 her.Sony T2 fås i et utvalg farger, blant annet den småsjuke grønnfargen du ser ovenfor, samt rosa og blå. Vil du ha et mer nøytralt kamera, kan du velge en sort eller hvit versjon.Betjeningsmessig skiller T2 seg ut en del fra de fleste andre kameraer, siden Sony her har valgt å ta bort det meste av knapper og hjul. Noen er det fortsatt, som for eksempel zoomkontrollen, men i det store og hele styres kameraet av en berøringssensitiv skjerm på 6,9 cm (2,7 tommer). Det gir muligheter for et renere ytre design og mer intuitiv navigering i menyene. Ofte er ikke skjermer av denne typen like klare som vanlige skjermer, men Sony er ofte i fronten på utviklingen på dette området, så i dette tilfellet skal det bli spennende å se. Uansett vil ikke forskjellen være stor nok til å veie opp for den ekstra brukervennligheten en slik løsning medfører.

Den andre store nyheten på T2 er uten tvil at det kommer med hele 4GB innebygget minne. Ja, du leste riktig. Ikke mindre enn 4GB har Sony valgt å putte i kameraet, i tilleg til støtte for sine egne minnekort, så her har man plass i massevis, uansett bruksområde. Flashminne er nå rimeligere enn noen gang tidligere, og vi tror derfor ikke at dette fordyrer kameraet i nevneverdig grad, men det øker såvisst kameraets anvendelighet for mannen i gata, som er målgruppen. På T2 er det nemlig brukervennligheten som står i høystetet, og alt er tilrettelagt for at opptak, visning og deling av bilder og video skal kunne gjøres så enkelt som mulig.

Sony har imidlertid også tatt noen grep for å ivareta bildekvaliteten, og T2 får både ekte optisk bildestabilisering og høy-ISO-modus, samt ansiktsgjenkjenning og en lukker som kan ta opp til seks bilder i sekvens når den oppdager at motivet smiler, uten at fotografen - eller skal vi nå kalle ham/henne kameraholderen? - trenger å trykke på utløserknappen. Dersom man skal ta et bruppebilde kan man ved å trykke på skjermen angi hvem kameraet skal konsentrere seg om å registrere smil fra. Så enkelt at selv far kan gjøre det.

Vi har enda ikke fått noen norsk pressemelding på dette kameraet, og tilgjengelighet og pris i Norge er dermed ennå ikke kjent. I USA slippes imidlertid kameraet i desmeber til en pris av omkring $350, noe som burde tilsi en norsk pris i nabolaget av tre tusenlapper, noen hundre kroner fra eller til.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen